Vaalea juuresvuoka ja porsaan noisetit punasipulihillokkeella

Vaalea juuresvuoka

6 annosta

300 g maa-artisokkaa
300 g palsternakkaa
500 g perunoita
70 g purjoa
suolaa
2,5 dl kolmensipulinkermaa

Kuori maa-artisokat sekä palsternakat ja laita saman tien sitruunamehulla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Kuori ja viipaloi perunat sekä kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa myös purjo ohuiksi viipaleiksi. Valuta maa-artisokat ja palsternakat kuiviksi sekä viipaloi ne. Laita juurekset kerroksittain voideltuun vuokaan, mausta suolalla ja kaada päälle kerma. Paista 180 asteessa noin puolitoistatuntia. Nosta tarjolle porsaan noisettien, punasipulihillokkeen sekä keitettyjen herneiden kanssa. Nosta annoksen päälle koristeeksi pari vihersalaatin lehteä.

Porsaan noisetit

6 annosta

600 g viljaporsaan sisäfilettä
voita
suolaa
valkopippuria
lihaliemikuutio
vettä

Leikkaa porsaanfile 1,5-2,0 cm:n vahvuisiksi kiekoiksi. Mausta kevyesti, ota filepaloihin pinta pannulla molemmin puolin ja nosta kattilaan. Murenna lihaliemikuutio paistinpannulle ja lisää vettä. Anna kiehahtaa ja kaada kattilaan. Anna lihojen kypsyä hitaasti hauduttaen noin 15 minuutti. Otan keittoliemi talteen, siivilöi ja nosta tarjolle ruoan kaveriksi.

Punasipulihilloke

3-4 punasipulia
ruokaöljyä
hunajaa

Leikkaa punasipulit ohuiksi kiekoiksi. Hauduta ruokaöljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää lopuksi sekaan hieman hunajaa.

Resepti: Viinimies Heikki Remes
Kuva: Eeva Remes