Valkoista parsaa, valkoviinivoikastiketta ja uppomuna à la Pekka Terävä

Resepti: Pekka Terävä

Resepti 4:lle

1 nippu valkoista parsaa
50 g voita
4 kananmunaa
100 g väkiviinetikkaa
2000 g vettä
200 g valkoviiniä
100 g valkoviinietikkaa
1 banaani-salottisipuli
½ laakerinlehti
5 kpl valkopippureita
150 g voita
½ sitruuna
10 g tilliä
Suolaa

Lisää kattilaan etikka, valkoviini, laakerinlehti, valkopippuri ja hienonnettu sipuli. Keitä 1/3 osaan ja vatkaa voi joukkoon. Mausta kastike suolalla ja sitruunalla.

Kuori parsat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.

Riko kananmunat omiin kuppeihinsa. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Pyöräytä vettä kauhalla ja tiputa varovasti muna kerrallaan veteen. Kypsennä munia miedosti kiehuen noin neljän minuutin ajan.

Asettele parsat lautaselle. Nosta uppomuna parsojen päälle ja lisää kastike. Mausta lopuksi muna sormisuolalla ja asettele päälle tillin oksia.

Kuva: Mari Moilanen