Vappu ja samppanja - valitse vappusamppanjasi oikein

Vappu ja samppanja kuuluvat erottamattomasti yhteen. Kevään tuloa ja vuoden ensimmäistä ulkona nautittua aamiaista, brunssia tai lounasta kannattaa ehdottomasti juhlistaa lasillisella aitoa samppanjaa. Vappusamppanja tulee valita huolella, jotta se sopii juuri omaan tilanteeseen, omien ruokien kumppaniksi ja mikä tärkeintä, omaan makumaailmaan.

vappu samppanja

Valitse vappusamppanja maailman parhaiden samppanjoiden joukosta

G.H. Mumm -samppanjatalo on yksi maailman parhaista samppanjataloista. Heidän valikoimistaan löytyy laadukas samppanja jokaiseen makuun ja jokaiseen tilanteeseen. Vappusamppanjaa valitsessa voi pohtia, haluaako kuivan samppanjan, joka sopii niin maljajuomaksi kuin ruokajuomaksi läpi koko monipuolisen piknikaterian, vai olisiko hieman makeampi, puolikuiva, samppanja se oma vappusamppanja, jonka seuraan sopii myös vapun jälkiruokavalikoima. Roseesamppanja on myös mainio valinta vappuun - eikä vain kauniin ja juhlallisen värinsä vuoksi - vaan roseesamppanjassa Pinot Noir -rypäleen tuoma ryhdikkyys tekee siitä erinomaisen ruokajuoman, ja sen marjaisuus saa sen maistumaan myös marjaisten jälkiruokienkin seurana.

vappu samppanja g.h. mumm cordon rouge

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut - kuiva, tyylikäs samppanja läpi koko vappupiknikin

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on G.H. Mumm -samppanjatalon tunnetuin samppanja. Samppanjassa on sekä täyteläisyyttä että raikkautta. Nämä kaksi ominaisuutta yhdessä tekevät tästä samppanjasta monipuolisen samppanjan ja täydellisen vappusamppanjan. Sitä voi nauttia seurustelujuomana, alkuruokien seurana sekä kana-, kala- tai äyriäisruokien kumppanina. Sopiipa G.H. Mumm Cordon Rouge Brut vaikka sushipiknikin samppanjaksi.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on saatavilla myös puolentoista litran magnum-pullosta. Se, jos mikä saa vappupiknikiin näyttävyyttä!

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, raikas

G.H. Mumm Demi-Sec - herkkusuiden vappusamppanja

Vapun parasta antia kuohuviinien ja samppanjoiden lisäksi ovat ihanat herkut - munkit, tippaleivät ja muut suussasulavat jälkiruuat. Jos vappupiknikisi pääosaa esittävät makeat herkut, on G.H. Mumm Demi-Sec ehdoton valintasi.

G.H. Mumm Demi-Sec on pienen makeutensa vuoksi erinomainen myös niihin tilanteisiin, kun seurueessa on heitä, jotka eivät normaalisti nauti samppanjaa. Tämä vappusamppanja vie takuulla kielen mennessään!

G.H. Mumm Demi-Sec
Puolimakea, hapokas, makean hedelmäinen, kypsän omenainen, hennon hunajainen, kevyen paahtoleipäinen.

G.H. Mumm Le Rosé - ryhdikäs vappusamppanja kaloille ja marjaisille jälkiruuille

Kolmas suositus vappusamppanjaksi on väriltään kauniin vaaleanpunainen ja maultaan ryhdikäs ja täyteläinen. Jos vappupiknikisi on kalapainotteinen ja mukana on marjaisia tai hedelmäisiä vappuherkkuja, on tämä sinun vappusamppanjasi. Samppanjan marjaisuuden ansiosta G.H. Mumm Le Rosé -samppanjaa voi nauttia myös vaikkapa homejuustojen seurana.

G.H. Mumm Le Rosé
Erittäin kuiva, keskihapokas, sitruksinen, metsämansikkainen, ryhdikäs. rosee.

vappu samppanja g. h. mumm le rose