Aasialaiset lohiveneet on suunniteltu roseeviinien klassikolle, Mateus Rosélle.
4.lle
Tarvitset:
100 g pikkusalaattia tai sydänsalaattia
200 g lohifilee pala
200 g kypsiä jättikatkarapuja
1 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
40 g punakaalia
1 pieni porkkana
1 kevätsipuli
2 retiisiä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
Valmistusohje:
- Kuori ja raasta porkkana. Viipaloi kaali ja retiisi ohueksi. Hienonna kevätsipuli.
- Ripottele lohen pintaan öljyä. Paista lohta keskilämmöllä muutama minuutti, ensin nahkapuoli alaspäin.
- Käännä lohi ja jatka kypsennystä vielä hetki, kunnes pinta saa väriä. Nosta kala lautaselle.
- Grillaa rapuja muutama minuutti molemmin puolin. Asettele salaatinlehdet tarjoiluastiaan
- Täytä salaatit lohella, ravuilla, porkkanalla, kaalilla, kevätsipulilla ja retiisillä.
- Ripottele päälle kastiketta sekä seesaminsiemeniä. Tarjoile.
Aasialainen kastike
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limetin mehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
- Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Purista limetin mehu.
- Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Resepti ja kuvat: Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö