(4:lle hengelle)
Tarvitset:
6 perunaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
2 pkt (yht. 300 g) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kurkku
400 g loimulohta / lämminsavulohta
Viimeistelyyn:
muutama sitruunaviipale
Sitruunainen kermaviilikastike:
Tarvitset:
200 g kermaviiliä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippurirouhetta
puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Huuhtele perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Asettele perunalohkot leivinpaperilla päällystetylle leivinpaperille. Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa sekä mustapippuria.
- Paahda perunoita uunin keskitasolla n. 15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Perunoiden kypsyessä keitä varsiparsakaaleja reilussa vedessä noin neljän minuutin ajan. Ne saavat jäädä napakoiksi ja rapeiksi.
- Valuta parsakaalit ylimääräisestä vedestä ja asettele ne tarjoiluastialle. Lado paahdetut perunat ja viipaloitu kurkku varsiparsakaalien päälle. Asettele myös lohi salaattipedille. Koristele annos sitruunaviipalein.
- Valmista kermaviilikastike salaatille sekoittamalla mausteet sekä sitruunan mehu keskenään. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa tovi ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman