Pienet suupalat ja suolaiset sormiruoat on oivallista juhlaruokaa, jota on helppo syödä jutustelun lomassa.
Reseptistä tulee noin 20 kpl keskikokoista lihapasteijaa
Tarvitset:
Taikina
7 dl vehnäjauhoja
150 g jääkaapin kylmää voita
1 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä
1 kpl kananmuna piirakan voiteluun
Täyte
200 g naudan jauhelihaa
120 g chorizoa
2 kpl tomaattia
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl mieto chili
1 tl suolaa/oman maun mukaan
1 tl savupaprikaa
- Mittaa jauho sekä suola kulhoon, sekoita.
- Nypi voi ja jauho käsin tasaiseksi muruseokseksi.
- Lisää kylmä vesi joukkoon ja sekoita, kunnes taikina irtoaa käsistä.
- Peitä taikina esim. kelmulla ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Valmista sillä aikaa lihapasteijan täyte pannulla.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit. Leikkaa chorizo pienisi paloiksi.
- Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
- Ruskista jauheliha. Lisää chorizo ja sipulit joukkoon. Anna kuullottua hetki.
- Lisää tomaatit ja mausteet. Sekoita hetki ja anna jäähtyä.
- Kauli taikinasta ohut levy. Painele pyöreällä muotilla taikinapaloja.
- Kostuta taikinoiden reunoja kylmällä vedellä.
- Annostele täyte keskelle ja rypytä reunat tiiviisti kiinni puolikuun muotoon
- Nosta uunipellille ja voitele kananmunalla.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Kunnes väri on kaunis.
Resepti ja kuva: Peggy Thomas