Espanjalaiset tapakset - grillatut jättikatkaravut

Tapas ja antipasti Äyriäiset
Espanjalaiset tapakset - grillatut jättikatkaravut

Grillatut jättikatkaravut ovat todellinen espanjalaisten tapasten klassikko. Tämä resepti on helppo ja nopea, ja ennen kaikkea täynnä makua.

Tarvitset:

1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 tl merisuolaa
pippuria
24 keskisuurta jättikatkarapua - mielellään kuorimattomia
Kourallinen lehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohje:

  1. Sekoita sitruunan mehu, suola ja pippuri oliiviöljyn kanssa hyvin sekaisin. Mausta jättikatkaravut seoksella.
  2. Kuumenna paistinpannu ja paista jättikatkaravut osissa, yksi kerros kerrallaan niin, että niilläl on hyvin tilaa paistua. Paista rapuja yhden minuutin ajan korkealla lämpötilalla. Vähennä lämpötilaa keskilämmölle ja paista vielä yhden minuutin ajan.
  3. Käännä ravut ja paista vielä kolme minuuttia, kunnes ravut ovat läpikuultamattomia ja kuoret alkavat ruskistua.
  4. Pidä jo paistettuja rapuja lämpimänä esimerkiksi uunissa miedossa lämpötilassa sillä välin, kun paistat loput ravut.
  5. Koristele ravut juuri ennen tarjoilua persiljalla.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!