Viikunat täytettynä kermaisella vuohenjuustolla, maustettuna hunajalla ja käärittynä Serranon kinkkuun, on yksinkertainen mutta tyylikäs alkupala tai osa tapaslajitelmaa.
Tarvitset:
16 viikunaa
8 tl pehmeää vuohenjuustoa
0,5 dl tuoretta basilikaa suikaloituna
hunajaa
16 siivua Serranon kinkkua leikattuna noin 10 cm paloiksi
Valmistusohje:
- Huuhtele ja kuivaa viikunat. Leikkaa kannat pois ja leikkaa ne neljään osaan pitkittäin. Leikkaa viikunoihin vielä pieni lovi keskelle.
- Laita 1/2 tl vuohenjuustoa viikunalohkon keskelle.
- Lisää 2 tai 3 suikaletta basilikaa ja hunajaa vuohenjuuston päälle.
- Kääri lopuksi Serranon kinkku viikunalohkon päälle. Voit laittaa cocktailtikun, jotta kinkku pysyy paremmin.