Alex Nurmen helpolla reseptillä valmistat nopeasti herkullisen aterian neljälle. Valmistusaika on noin 30 minuuttia.
600 g | Raakoja scampeja eli jättikatkaravun pyrstöjä |
3 dl | Rypsiöljyä |
6 | valkosipulinkynttä |
2 | Tuoretta punaista chiliä |
1 tl | Paprikajauhetta |
2 rkl | Voita |
Suolaa | |
Hienonnettua persiljaa koristeluun |
Ohje
- Kuori scampit, kuivaa ne ja mausta suolalla.
- Lämmitä öljy kattilassa, lisää joukkoon paloitellut valkosipulinkynnet, chilipalat sekä paprikajauhe ja anna makujen imeytyä öljyyn hetken ajan.
- Lisää scampit kuumaan, 170-asteiseen öljyyn, lisää voi ja anna kypsyä minuutin ajan.
- Nosta scampit tarjolle ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi