Grillattu possupita, marinoitua varhaiskaalia ja Nduja-majoneesia

Grilliruoka Porsas
Grillattu possupita, marinoitua varhaiskaalia ja Nduja-majoneesia ja Gato Negro Red Blend -punaviini.

Grillattu possupita on helppo valmistaa ja valmistuu grillistä nopeasti. Grillattu possupita tuo myös mukavaa vaihtelua grillikesän hampurilaismenuille. Grillatun possupitaan seuraan suosittelemme mutkatonta punaviiniä esimerkiksi Gato Negro Red Blend. 

Tällä Pasi Kurosen ohjeella grillaat mehevät possupitat neljälle.  

Näitä tarvitset possupitaan

4 pitaleipää
500g porsaan sisäfilettä
  suolaa
  mustapippuria
  Varhaiskaali
1/2 varhaiskaali
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
  Majoneesi
1 dl majoneesia, esimerkiksi Hellman's
1 rkl  ndujaa
1 tl sitruunamehua (puolikkaan sitruunan mehu)

Näin valmistat possupitat – katso video

Ohje grillatulle possupitalle

  1. Tee majoneesi. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita.
  2. Halkaise varhaiskaali ja leikkaa ohuehkoiksi suikaleiksi. Laita kulhoon ja lisää marinadin aineet.
  3. Sekoita ja anna maustua hetki.
  4. Valmistele grilli grillaamista varten.
  5. Poista lihasta kalvot ja leikkaa pitkittäin halki niin että liha jää toiselta laidalta kiinni.
  6. Avaa filee ja hakkaa lihanuijalla tasapaksuksi n. sentin paksuiseksi levyksi.
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
  8. Grillaa kannen alla n. 6 minuuttia per puoli, kunnes liha on juuri ja juuri kypsää.
  9. Leikkaa liha suikaleiksi.
  10. Halkaise pitaleivät ja grillaa nopeasti grillissä.
  11. Laita pitaleivän sisään lihasuikaleita ja marinoitua varhaiskaalia ja viimeistele nduja-majoneesilla.

    Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!