Grillattu possupita on helppo valmistaa ja valmistuu grillistä nopeasti. Grillattu possupita tuo myös mukavaa vaihtelua grillikesän hampurilaismenuille. Grillatun possupitaan seuraan suosittelemme mutkatonta punaviiniä, kuten Gato Negro Red Blend tai Gato Negro Cabernet Sa
Tällä Pasi Kurosen ohjeella grillaat mehevät possupitat neljälle.
Näitä tarvitset possupitaan
4 | pitaleipää |
500g | porsaan sisäfilettä |
suolaa | |
mustapippuria | |
Varhaiskaali | |
1/2 | varhaiskaali |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
2 tl | hunajaa |
1 tl | suolaa |
Majoneesi | |
1 dl | majoneesia, esimerkiksi Hellman's |
1 rkl | ndujaa |
1 tl |
sitruunamehua (puolikkaan sitruunan mehu) |
Katso Juomavinkin Youtube-kanavalta, miten Pasi Kuronen valmistaa possupitat!
Ohje grillatulle possupitalle
- Tee majoneesi. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita.
- Halkaise varhaiskaali ja leikkaa ohuehkoiksi suikaleiksi. Laita kulhoon ja lisää marinadin aineet.
- Sekoita ja anna maustua hetki.
- Valmistele grilli grillaamista varten.
- Poista lihasta kalvot ja leikkaa pitkittäin halki niin, että liha jää toiselta laidalta kiinni.
- Avaa filee ja hakkaa lihanuijalla tasaisesti noin sentin paksuiseksi levyksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
- Grillaa kannen alla n. 6 minuuttia per puoli, kunnes liha on juuri ja juuri kypsää.
- Leikkaa liha suikaleiksi.
- Halkaise pitaleivät ja grillaa nopeasti grillissä.
- Laita pitaleivän sisään lihasuikaleita ja marinoitua varhaiskaalia ja viimeistele nduja-majoneesilla.
Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen