Jättirapupasta

Äyriäiset
Jättirapupasta -resepti

Tyylikäs arjen herkku kahdelle valmistuu pastasta sekä jättiravun pyrstöistä. Viiniksi suosittelemme Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviiniä tai kuivaa Riesling-viiniä.

Tarvitset:

reilu loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 rkl voita
2 makeaa sipulia
4 valkosipulinkynttä
200 g raakoja, kuorittuja jättiravunpyrstöjä
2 dl Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviiniä 
½ sitruunan mehu ja kuori
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
parmesan-juustoa
250 g spagettia

Valmistusohje:

  1. Ota jättikatkaravunpyrstöt sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Aseta sulaneet pyrstöt toviksi vielä kuivumaan talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen neste imeytyy paperiin. Tarkista samalla, että ne ovat perattu huolellisesti ja suoli on poistettu.
  3. Kuori ja hienonna sipulit pieneksi. Lisää ne paistinpannulle oliiviöljyn ja voinokareen kera. Kuullota sipulit läpikuultaviksi ja pehmeiksi.
  4. Lisää ravunpyrstöt pannulle, ja paista ne kypsäksi molemmin puolin. Rapujen väri muuttuu kypsyessään kauniin punaiseksi.
  5. Nosta ravut toviksi syrjään lautaselle odottamaan.
  6. Keitä spagetti tällä välin reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Lisää pannulle valkoviini, sitruunan mehu ja sen kuori. Anna seoksen poreilla parin minuutin ajan voimakkaasti ja mausta se suolalla sekä mustapippurilla.
  8. Valuta spagetti ylimääräisestä vedestä ja lisää se pannulle valkoviinikastikkeen joukkoon. Sekoita huolellisesti kauttaaltaan ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  9. Viimeistele annos jättikatkaravunpyrstöillä sekä lehtipersiljalla. Raasta pastan pinnalle vielä reilusti parmesan-juustoa.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!