Kampasimpukat aasialaisittain - Gourmet Fast Food

Sienet Simpukat, osterit
Kampasimpukat aasialaisittain -reseptin kuvituskuva, jossa erilaisia vihanneksia ja kasviksia.

Herkulliset kampasimpukat aasialaisittain ovat todellista Gourmet-pikaruokaa

Tarvitset näitä

8 kpl kampasimpukoita
Kirkastettua voita paistamiseen
Hyvälaatuista suolaa
2 kpl kananmunia
1 dl avokadoöljyä
2-3 dl oliiviöljyä
½ limeä
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl sinappia
3 tl wasabijauhetta
3 dl tuoreita suppilovahveroita
1 rkl voita
30 g kuivattuja suppilovahveroita
1 kpl punainen chilipaprika
Hyvälaatuista suolaa (esim. Maldon)
Vastarouhittua mustapippuria
Lehtipersiljasilppua

Ohje

  1. Lisää kampasimpukoiden pinnalle hieman Maldon-suolaa. Kampasimpukat paistetaan kuumalla kuparipannulla. Paistoaika 45 sekuntia / puoli. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.

  2. Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljyt ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin wasabijauhe ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

  3. Kuumenna kasarissa voi ja lisää sinne hienonnetut suppilovahverot. Paahda kuivaksi ja rapeiksi. Lisää sienien joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria.

  4. Halkaise kampasimpukat horisontaalisesti. Lisää alemman puoliskon päälle paahdettuja suppilovahveroita ja wasabi-majoneesia sekä asettele ylempi puolisko kanneksi. Koristele kampasimpukat murennetuilla kuivatuilla suppilovahveroilla, hienonnetulla chilillä ja lehtipersiljalla. Asettele rotanloukun päälle.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!