Alex Nurmen kesäsalaatin resepti on kuudelle. Salaatin seuraan sopii niin valko- kuin punaviinikin.
300 g | Salaattisekoitusta |
200 g | Parmankinkkua |
100 g | Marinoituja artisokansydämiä |
100 g | Pähkinäsekoitusta |
2-3 rkl | Sitruunalla maustettua oliiviöljyä |
Ohje
-
Asettele parmankinkkuviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 160-asteisessa uunissa 15-20 min ajan.
-
Huuhtele sillä aikaa salaattisekoitus ja kuivaa se hyvin salaattilingolla.
-
Paahda pähkinät pannulla kullan ruskeiksi ja anna niiden hetki jäähtyä.
-
Kokoa salaattiainekset tarjoiluvadille juuri ennen vieraiden saapumista.
-
Pirskottele oliiviöljyä salaatin pinnalle tarjoiluvaiheessa.