Kinuskiset karpalokipot ovat oiva tarjottava illanistujaisiin. Resepti yhdistää hapokkaat kotimaiset karpalot karamelliseen kinuskiin. Resepti on saanut inspiraationsa kotimaisista marjoista Turussa valmistettavasta Valkia-kuohuviinistä.
2 dl | Kuohukermaa |
250 g | Maitorahkaa |
0,5 tl | Aitoa vaniljaa |
4 rkl | karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai kinuskikastiketta) |
2 dl | Karpaloita |
12 kpl | Tahinia |
200g | Digestive-keksiä |
Koristeluun | |
2 kpl | Digestive-keksiä |
1 dl | Karpaloita |
Ohje
-
Vaahdota kerma.
-
Lisää kerman joukkoon maitorahka, aitovanilja sekä kinuski. Sekoita kertaalleen.
-
Kääntele vielä karpalot varovasti vaahtoon.
-
Murenna Digestive-keksit tarjoilumaljojen pohjalle.
-
Lusikoi päälle kinuski-karpalovaahtoa.
-
Koristele annokset keksimuruin sekä muutamin karpaloin.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman