Pitkään haudutettujen lihapatojen kanssa suosin täyteläisiä punaviinejä. Tällä kertaa valmistin lempeän mausteista lihapataa, jossa mehevä kasler ja kepeän tulinen chorizo olivat pääosissa. Lempeän mausteiselle pataruoalle sopii monikin eri punaviini.
Tarvitset:
600 g porsaan kasleria
300 g chorizoa
4 porkkanaa
6 salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
200 g herkkusieniä
2 rkl tomaattipyrettä
400 g kuorittuja tomaatteja mehussa
3 dl punaviiniä
4 dl vahvaa lihalientä
2 laakerinlehteä
1 tl savupaprikaa
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
2 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksa
Tee näin:
- Ota kasler huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha ja chorizo reiluiksi paloiksi.
- Kuori porkkanat ja leikkaa kolikoiksi. Halkaise puhdistetut herkkusienet.
- Leikkaa kahtia kuoritut salottisipulit ja hienonna valkosipuli.
- Paista lihat voissa kahdessa erässä pannulla kullanruskeiksi ja laita pataan.
- Kaada vettä pannulle paistojen välissä ja anna kiehahtaa. Siirrä paistoliemi pataan.
- Paista sipulit ja sienet voissa pannulla, kunnes saavat kevyesti väriä pintaan.
- Laita lopuksi kaikki raaka-aineet pataan ja sekoita. Nosta uuniin 150 asteeseen noin 3-4 tunniksi.
- Tarkista maku, koristele tuorein yrtein ja tarjoile.
Resepti ja kuva: Peggy Thomas