4:lle
Tarvitset:
250 g nypittyä ruodotonta lohifileetä
1 pieni punasipuli
1 mieto punainen chili
ruukku tuoretta korianteria
3 limetin mehu
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
2 pientä sikurisalaattia
Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria
Valmistusohje:
- Poista lohifileestä nahka huolellisesti. Huuhtele kalafilee kylmän veden alla ja kuivaa se kevyesti talouspaperilla. Kuutioi kala pieneksi.
- Hienonna kuorittu sipuli, chili sekä korianteri. Lisää joukkoon puristettu limetin mehu, suola, mustapippuri ja sokeri. Sekoita ainekset huolellisesti kulhossa.
- Anna cevichen maustua ja kypsyä jääkaapissa reilun puolen tunnin ajan. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Irrota sikurisalaatista varovasti yksittäisiä lehtiä ja täytä ne cevichellä.
- Koristele annokset tuoreella korianterilla.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman