Lohiceviche

Rasvainen kala Tulinen
Lohiseviche -resepti

4:lle

Tarvitset:

250 g nypittyä ruodotonta lohifileetä
1 pieni punasipuli
1 mieto punainen chili
ruukku tuoretta korianteria
3 limetin mehu
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
2 pientä sikurisalaattia

Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria

Valmistusohje:

  1. Poista lohifileestä nahka huolellisesti. Huuhtele kalafilee kylmän veden alla ja kuivaa se kevyesti talouspaperilla. Kuutioi kala pieneksi.
  2. Hienonna kuorittu sipuli, chili sekä korianteri. Lisää joukkoon puristettu limetin mehu, suola, mustapippuri ja sokeri. Sekoita ainekset huolellisesti kulhossa.
  3. Anna cevichen maustua ja kypsyä jääkaapissa reilun puolen tunnin ajan. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  4. Irrota sikurisalaatista varovasti yksittäisiä lehtiä ja täytä ne cevichellä.
  5. Koristele annokset tuoreella korianterilla.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!