Lohikranssi istuu täydellisesti juhliin kuin juhliin, brunsseille ja illallisille. Näyttävä lohikranssi valmistuu kylmäsavu- tai graavilohta käyttäen. Reseptissä voi myös käyttää sekaisin molempia vaihtoehtoja.
Ohuet lohiviipaleet asetellaan suurehkolle tarjoiluastialle rennosti ympyrän muotoon. Lohikranssi koristellaan kapriksilla, ohuen ohuilla sitruunaviipaleilla ja tillillä. Lohikranssi maistuu sellaisenaan, perunoiden tai saaristolaisleivän kera. Kastikkeen virkaa voi toimittaa vaikkapa kermaviilistä ja piparjuuresta pyöräytetty simppeli soossi. Todella helppoa ja hyvää!
Lohikranssi
(alkupalaksi 4-6:lle hengelle)
Tarvitset:
450 g kylmäsavu- tai graavilohta
puolikas sitruuna
1 rkl kapriksia
kourallinen tuoretta tilliä
Valmistusohje:
- Asettele kylmäsavu- tai graavilohisiivut rennosti suurehkolle tarjoiluastialle ympyrän muotoon.
- Koristele lohikranssi ohuin sitruunaviipalein, kapriksilla ja tillillä juuri ennen tarjoilua.
Kuva ja resepti: Heidi Kjellman