Alex Nurmen ohjeella herkuteltavaa tulee kymmenelle. Valmistusaika 45 minuuttia + hyytyminen 4 tuntia.
Tarvitset näitä
POHJA | |
1 | Valmis sokerikakkupohja |
24 cm | Rengasvuoka |
Leivinpaperia | |
TÄYTE: | |
2 dl | Kuohukermaa |
200 g | Mascarponejuustoa |
400 g | Mansikkarahkaa |
2 dl | Mansikkaa paseerattuna |
1 dl | Sokeria |
1 tl | Vaniljasokeria |
2 | Liivatelehteä |
2 dl | Marenkia |
0,5 dl | Mansikkamehua |
Ohje
-
Pohja: Leikkaa leivinpaperista sekä kakkupohjasta 24cm rengasvuokaan sopiva pyöreä pohja ja laita ne vuokaan tiivisti kiinni.
-
Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma sekä sokerit kuohkeaksi löysähköksi vaahdoksi ja sekoita seos mascarponen sekä rahkan kanssa kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon murskattua marenkia sekä mansikkasurvos. Kiehauta mansikkamehu ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, sekoita tasaiseksi ja lusikoi täyte pohjan päälle.
-
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.