Myskikurpitsakeitto on syksyn lohturuokaa parhaimmillaan. Katso aromaattisen keiton helppo ohje ja kaada seuraksi lasi Gisselbrecht-valkoviiniä.
Helppo ohje kurpitsakeittoon
Upeanvärinen kurpitsakeitto lämmittää sekä mieltä että vatsaa. Voisi sanoakin, että myskikurpitsakeitto on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan.
Makeahkon kurpitsakeiton kylkeen sopii hyvin, aromaattinen Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition.
Resepti n. 6:lle
Tarvitset:
n. 1 1/2 kg myskikurpitsa
1 keltasipuli kuutiotuna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä, sitruunan makuista
1 l kanalientä
Koristeluun
Ruoanlaittokermaa
Tuoretta timjamia
Seuraksi
Vastapaistettua patonkia
Valmistusohje:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kuutioi myskikurpitsan hedelmäliha noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Levitä kuutioidut myskikurpitsat, sipulikuutiot ja kuorittu valkosipulinkynsi leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle sitruunan makuista oliiviöljyä.
- Paahda myskikurpitsoja ja sipulia uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.
- Lisää kattilaan paahdetut myskikurpitsa- ja sipulikuutiot sekä valkosipuli. Kaada päälle kanaliemi. Anna keitoksen kiehahtaa. Aja keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Annoste keitto lautasille ja koristele kermatilkalla ja tuoreella timjamilla. Keitto maistuu vastapaistetun patongin kera.
Resepti ja kuva: Sari Spåra