Ohrablinit 12 kpl

Blinit
Blini.

Tästä Pasi Kurosen herkullisesta blinireseptistä valmistat 12 isoa ohrabliniä. Perinteisempiä blinien kanssa tarjoiltavia lisukkeita ovat mäti, smetana, punasipuli, suolakurkku, sienet ja hunaja. Blinien kanssa voit vallan mainiosti tarjoilla myös muita täytteitä kuten poroa, graavilohta tai muuta graavattua kalaa sekä myös erilaisia kasviksia. Myös kasvis-, kala- ja  lihaisat tahnat maistuvat blinien täytteenä. Blinien kanssa maistuvat pirteät ja hedelmäiset samppanjat sekä vihvahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. 

Tarvitset: 

2 dl kermaviiliä
3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ohrajauhoja
2 munaa
1 tl suolaa

Kirkastettua voita paistamiseen.

Ohrablinit

 

  1. Yhdistä kermaviili ja maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää joukkoon hiiva ja sekoita hyvin.
  3. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.
  4. Anna käydä huoneenlämmössä 1-2 tuntia tai jos teet taikinan etukäteen, laita taikina hyvin peitettynä jääkaappiin ja käytä seuraavana päivänä.
  5. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  7. Lisää taikinan joukkoon keltuaiset ja suola.
  8. Lopuksi kääntele taikinan joukkoon valkuaisvaahto.
  9. Paista blinit kirkastetussa voissa.

 

Kirkastettu voi

100 g voita

 

  1. Sulata voi hiljalleen kattilassa.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seistä kymmenisen minuuttia, jotta voin hera tippuu kattilan pohjalle.
  3. Kaada kirkas voi toiseen astiaan varovasti niin, ettei pohjalla oleva hera sekoitu siihen.
  4. Kaada hera pois.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!