Osterit ja kurkku-wasabi -granitea

Simpukat, osterit
Osterit ja kurkku-wasabi -granitea - Teemu Laurell resepti

Keittiömestari Teemu Laurellin suunnittelemassa reseptissä wasabi antaa kivan twistin ostereille.

Tarvitset:

16 kpl ostereita

Valmistus:

  1. Avaa osteriveitsellä osterit reunasta, ja tarkista, että ne ovat kunnossa.
  2. Asettele avatut osterit karkeasta merisuolasta tehdylle pedille.
  3. Raaputa päälle haarukalla wasabikurkku-granitea ja tarjoile.

Wasabilla maustettu kurkkugranite

Tarvitset:

2 kurkkua
1 dl vettä
2 tl wasabitahnaa
1 sitruunan mehu
suolaa, sokeria

Valmistus:

  1. Kuori kurkut kevyesti ja pilko muutamaan osaan.
  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja kunnes seos on tasaista. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
  3. Aseta granite laakeaan matalaan kulhoon ja pakasta.
  4. Raavi haarukalla granitesta lunta ja aseta ostereiden päälle.
  5. Tarjoile välittömästi.

Resepti: Teemu Laurell

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!