Keittiömestari Teemu Laurellin suunnittelemassa reseptissä wasabi antaa kivan twistin ostereille.
Tarvitset:
16 kpl ostereita
Valmistus:
- Avaa osteriveitsellä osterit reunasta, ja tarkista, että ne ovat kunnossa.
- Asettele avatut osterit karkeasta merisuolasta tehdylle pedille.
- Raaputa päälle haarukalla wasabikurkku-granitea ja tarjoile.
Wasabilla maustettu kurkkugranite
Tarvitset:
2 kurkkua
1 dl vettä
2 tl wasabitahnaa
1 sitruunan mehu
suolaa, sokeria
Valmistus:
- Kuori kurkut kevyesti ja pilko muutamaan osaan.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja kunnes seos on tasaista. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
- Aseta granite laakeaan matalaan kulhoon ja pakasta.
- Raavi haarukalla granitesta lunta ja aseta ostereiden päälle.
- Tarjoile välittömästi.
Resepti: Teemu Laurell