Tämä herkullinen parsa-alkuruoka valmistetaan grillaamalla. Resepti on huippukokki Pekka Terävän käsialaa ja siitä riittää neljälle ruokailijalle.
Tarvitset:
1 nippu vihreää parsaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
40 g paahdettua mantelirouhetta
30 g Västenbotten-juustoa
2 dl rypsiöljyä
½ dl samppanjaviinietikkaa
1 tl sokeria
Vesikrassia koristeluun (10 g)
Suolaa, mustapippuria
Valmistusohje:
-
Raasta 2/3 osaa juustosta.
-
Vinaigrette-kastike: soseuta sauvasekoittimella juusto, etikka, öljy ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla.
-
Kuori parsat ja grillaa ne kypsiksi. Mausta vinaigrette-kastikkeella.
-
Kasaa annos: Asettele parsat lautaselle ja ripottele niiden päälle rouhittuja manteleita. Koristele vesikrassilla ja raasta loppu juusto päälle. Tarjoile vinaigrette joko erillisessä pienessä kulhossa tai kaada parsojen päälle ennen koristelua.
Kuva: Mari Moilanen