Parsaa ja ilmakuivattua kinkkua à la Pekka Terävä

Porsas
Parsaa ja ilmakuivattua kinkkua valkoisella lautasella

Pekka Terävän resepti on neljälle.

Tarvitset:

1 nippu vihreää parsaa
80 g ilmakuivattua kinkkua
40 g paahdettua mantelirouhetta
30 g Västenbotten-juustoa
2 dl rypsiöljyä
½ dl samppanjaviinietikkaa
1 tl sokeria
Vesikrassia koristeluun (10 g)
Suolaa, mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Raasta 2/3 osaa juustosta.

  2. Vinaigrette-kastike: soseuta sauvasekoittimella juusto, etikka, öljy ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla.

  3. Kuori parsat ja grillaa ne kypsiksi. Mausta vinaigrette-kastikkeella.

  4. Kasaa annos: Asettele parsat lautaselle ja ripottele niiden päälle rouhittuja manteleita. Koristele vesikrassilla ja raasta loppu juusto päälle. Tarjoile vinaigrette joko erillisessä pienessä kulhossa tai kaada parsojen päälle ennen koristelua.

Kuva: Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!