Sadonkorjuujuhlien vieton päättää rustiikkiset ja kekrin teemaan sopivat, annosvuokiin valmistetut mustikkamurupiirakat. Niiden seuraksi voidaan tarjoilla vaniljajäätelöä tai kevyesti vatkattua vaniljakastiketta.
Jälkiruoan kanssa siemaillaan kotimaisista valkoherukoista ja mustikoista valmistettua Valkiaa.
Resepti 6 annosta
Tarvitset:
75 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
500 g kotimaisia mustikoita
Valmistusohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuutioi voi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi sormin murumaiseksi taikinaksi.
- Jaa mustikat kuuteen pieneen uunin kestävään vuokaan. Esimerkiksi Crème Brulée -vuokiin. Murustele taikinaa mustikoiden päälle.
- Paista piirakoita uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
Resepti ja kuva: Sari Spåra