4-6:lle
Tarvitset:
800 g porsaan ulkofileetä
20 g voita
5 dl vettä
2 dl punaviiniä
2 sipulia
200 g porkkanaa
200 g lanttua
200 g punajuurta
2 laakerinlehteä
1 rkl maustepippuria
1 kanelitanko
1 tähtianis
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- Nosta liha pois kylmästä noin tuntia ennen paistamista.
- Poista porsaan fileestä kalvo ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Kuori sipulit, lanttu ja porkkanat ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
- Puolita voin määrä ja kuullota sipulit pannulla nokareessa voita. Siirrä sipulit pataan/kattilaan ja paista sen jälkeen lihapalat pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Kaada lihat pataan.
- Laita paistinpannu takaisin levylle, kaada vesi pannulle ja anna veden kiehahtaa.
- Kaada neste pataan. Lisää punaviini, kasvikset ja mausteet joukkoon ja hauduta possupataa kannen alla levyllä keskilämmöllä noin 2 tuntia.
Resepti ja kuva: Peggy Thomas