Possupata

Pataruoat Porsas
Possupata -resepti

4-6:lle

Tarvitset:

800 g porsaan ulkofileetä
20 g voita
5 dl vettä
2 dl punaviiniä
2 sipulia
200 g porkkanaa
200 g lanttua
200 g punajuurta
2 laakerinlehteä
1 rkl maustepippuria
1 kanelitanko
1 tähtianis
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

  1. Nosta liha pois kylmästä noin tuntia ennen paistamista.
  2. Poista porsaan fileestä kalvo ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Kuori sipulit, lanttu ja porkkanat ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
  3. Puolita voin määrä ja kuullota sipulit pannulla nokareessa voita. Siirrä sipulit pataan/kattilaan ja paista sen jälkeen lihapalat pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Kaada lihat pataan.
  4. Laita paistinpannu takaisin levylle, kaada vesi pannulle ja anna veden kiehahtaa.
  5. Kaada neste pataan. Lisää punaviini, kasvikset ja mausteet joukkoon ja hauduta possupataa kannen alla levyllä keskilämmöllä noin 2 tuntia.

Resepti ja kuva: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!