Savuliha-bruschetat sopivat illanistujaisiin tai juhlahetkiin pieneksi suolaiseksi. Kasvisversioihin voit korvata savulihan esimerkiksi paistetuilla sienillä tai muilla kasviksilla. Reseptillä tulee 12 annosta
Tarvitset:
1 iso vehnäpatonki
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Pinnalle:
tilkka oliiviöljyä
18 kpl kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Lisäksi:
1 punasipuli
½ sitruunan mehu
½ ruukkua korianteria hienonnettuna
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
100-150 g sisäpaistisuolalihaa
Tee näin:
- Viipaloi patonki ja laita palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valuta jokaisen palan päälle hieman oliiviöljyä ja hienonna päälle valkosipulia.
- Paahda leipäviipaleita 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja lisää kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes tomaatit hieman pehmenevät.
- Laita tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon punasipuli ja purista sekaan sitruunan mehu. Hienonna korianteri ja pyöräytä joukkoon rouhitun mustapippurin kanssa.
- Jaa seos paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja taita jokaisen patonkipalan päälle vielä viipale sisäpaistisuolalihaa.
Tarjoa heti.