Siikacarpaccio on helppo, nopea ja herkullinen tarjottava illanistujaisiin tai juhlallisemmallekin illalliselle vaikka alkuruokana. Inspiraatio siikacarpaccioon on lähtenyt kotimaisesta Valkia-kuohuviinistä.
400 g | Ruodoton siikafile |
1 | Sitruuna |
Sormisuolaa | |
Vastarouhittua mustapippuria | |
2 rkl | Parmesan-raastetta |
Tuoretta rucolaa |
Ohje
-
Siivuta siika mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
-
Asettele kalaviipaleet tasaisesti suurelle lautaselle ja purista kalojen päälle sitruunan mehu.
-
Mausta annos kevyesti sormisuolalla sekä mustapippurilla.
-
Raasta pinnalle parmesan-juustoa.
-
Anna annoksen tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan.
-
Viimeistele annos tuoreella rucolalla juuri ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman