Siikacarpaccio

Vähärasvainen kala
Alkuruoka siikacarpaccio-annos

Siikacarpaccio on helppo, nopea ja herkullinen tarjottava illanistujaisiin tai juhlallisemmallekin illalliselle vaikka alkuruokana. Inspiraatio siikacarpaccioon on lähtenyt kotimaisesta Valkia-kuohuviinistä.

 

400 g Ruodoton siikafile
Sitruuna
  Sormisuolaa
  Vastarouhittua mustapippuria
2 rkl Parmesan-raastetta
  Tuoretta rucolaa

Ohje

  1. Siivuta siika mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  2. Asettele kalaviipaleet tasaisesti suurelle lautaselle ja purista kalojen päälle sitruunan mehu.

  3. Mausta annos kevyesti sormisuolalla sekä mustapippurilla.

  4. Raasta pinnalle parmesan-juustoa.

  5. Anna annoksen tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan.

  6. Viimeistele annos tuoreella rucolalla juuri ennen tarjoilua.

    Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!