Simppelit cocktailpalat ja juustolautasen herkut

Jälkiruoka
Simppelit cocktailpalat ja juustolautasen herkut resepti ja viinisuositus

Juomasuositus: Valdespino Oloroso Blend Medium Sherry

Tarvitset:

500 g Valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä (5kpl)
Kananmuna voiteluun
Unikonsiemeniä koristeluun

Valmistusohje:

  1. Ota voitaikina levyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti levitettynä uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Kun levyt ovat vielä vähän kohmeiset, ota haluamallasi piparimuotilla taikinasta paloja.
  3. Jätä palat leivinpaperille ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle unikonsiemeniä.
  4. Paista pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  5. Anna jäähtyä.
  6. Avaa lehtevät palat ja laita väliin haluamaasi täytettä.

Täyte-ehdotukset

Cantadou-piparjuurituorejuusto (notkeuta tarvittaessa creme fraichella)
Ilmakuivattu kinkku
Bresaola (Tätä löytyy helposti ainakin Lidl että Pirkan Parhaat -tuotteista)
Stilton-homejuusto
Manchego
Hyvälaatuista hunajaa (valuta cocktailpalojen päälle)

Lisäksi juustolautaselle muita hyviä Sherryn kanssa sopivia herkkuja

Parmesan
Mantelit
Hanhenmaksa
Riistapatee
Stilton-homejuustolla täytetyt taatelit tai taatelit sellaisenaan

Nauti jäähdytetyn Valdespino Oloroso Blend Medium Sherry -lasillisen kanssa kun on rauhoittumisen aika ja istahdat katselemaan joulukuusta.

Huom! Piparimuotteja voi olla kahta kokoa, jolloin taikinasta jää mahdollisimman vähän käyttämättä. Ylijäämäpalat voi kaulia ja ottaa niistä vielä lisäpaloja. Jos et halua käyttää piparimuotteja, voit leikata taikinasta pieniä suupalan kokoisia neliöitä.

Näillä muoteilla sain yhdestä levystä 3 isoa ja 4 pientä cocktailpalaa. Levyjä oli 5 kappaletta/pkt.

Resepti ja kuva: Johanna Koskiranta

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!