Herkullinen joulutorttujen resepti, jossa luumuhillon korvaa itsetehty taatelihillo. Tällä reseptillä valmistuu 12 herkullista joulutorttua. Viinisuosituksena Valdespino Cream Sherry.
Tarvitset:
1 pkt voitaikinalevyjä
12 tuoretta taatelia
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl aitoa vaniljaa jauheena
50 g sinihomejuustoa
½ dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
Valmistusohje:
- Valmista taatelihillo poistamalla taateleista kivi ja ajamalla ne vaahterasiirapin sekä vaniljaripauksen kanssa tehosekoittimessa sileäksi hilloksi. Lisää lusikallinen vettä, mikäli hillo on liian sakeaa.
- Sulata lehtitaikinalevyt ohjeen mukaan.
- Valmista tortuista jouluruusunmalliset tortut. Leikkaa levyt kahteen neliöön ja leikkaa veitsellä L-kirjainen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta.
- Taita leikatut suikaleet ristiin ja aseta keskelle lusikallinen taatelihilloa.
- Ripota hillon pinnalle hieman sinihomejuustoa.
- Leivo näin kaikki tortut, voitele ne kevyesti kananmunalla, ripota tortun päihin hasselpähkinärouhetta ja paista 200 asteisessa uunissa kullanruskeiksi.
- Tarjoa taatelijoulutorttujen kanssa Valdespino Cream Sherryä.
Resepti ja kuva: Mari Moilanen