Taatelijoulutortut

Jälkiruoka
Taatelijoulutortut resepti ja viinisuositus

Herkullinen joulutorttujen resepti, jossa luumuhillon korvaa itsetehty taatelihillo. Tällä reseptillä valmistuu 12 herkullista joulutorttua. Viinisuosituksena Valdespino Cream Sherry.

Tarvitset:

1 pkt voitaikinalevyjä
12 tuoretta taatelia
2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl aitoa vaniljaa jauheena
50 g sinihomejuustoa
½ dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Valmistusohje:

  1. Valmista taatelihillo poistamalla taateleista kivi ja ajamalla ne vaahterasiirapin sekä vaniljaripauksen kanssa tehosekoittimessa sileäksi hilloksi. Lisää lusikallinen vettä, mikäli hillo on liian sakeaa.
  2. Sulata lehtitaikinalevyt ohjeen mukaan.
  3. Valmista tortuista jouluruusunmalliset tortut. Leikkaa levyt kahteen neliöön ja leikkaa veitsellä L-kirjainen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta.
  4. Taita leikatut suikaleet ristiin ja aseta keskelle lusikallinen taatelihilloa.
  5. Ripota hillon pinnalle hieman sinihomejuustoa.
  6. Leivo näin kaikki tortut, voitele ne kevyesti kananmunalla, ripota tortun päihin hasselpähkinärouhetta ja paista 200 asteisessa uunissa kullanruskeiksi.
  7. Tarjoa taatelijoulutorttujen kanssa Valdespino Cream Sherryä.

Resepti ja kuva: Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!