Täytettyä maissikananrintaa

Kana, Kalkkuna Sienet
Maissikananrintaa lautasella

Hyödynnä kevään korvasienisato tai syksyn suppilovahverosato ja kokkaa täytettyä maissikananrintaa, sieniä ja paistettua ohraa à la Alex Nurmi. 

4 kpl Maissikananrintaa luulla
100 g Broilerin sisäfilee
100 g Broilerin jauhelihaa
2 dl Kermaa
300 g Kahteen kertaan ryöpättyjä korvasieniä tai suppilovahveroita
200 g Ohrasuurimoita
1 l Kanalientä
2 Kevätsipulia
100 g Voita
  Suolaa
  Mustapippuria myllystä

Ohje murekemassalle

  1. Jauha sisäfileet, jauheliha sekä suola murekemassaksi kutterin avulla.
  2. Lisää kerma ohuena nauhana, aivan kuin tekisit majoneesia.
  3. Kaavi murekemassa puhtaaseen kulhoon ja sekoita lastan avulla 100 grammaa sieniä joukkoon. Muistathan, että jos käytät korvasieniä, ne on täytynyt ryöpätä pariin otteeseen ennen niiden käyttöä!
  4. Leikkaa maissikanojen rintafileisiin pieni tasku pitkittäin ja täytä taskut murekemassalla.
  5. Paista maissikanan pinta rapeaksi pannulla ja kypsennä ne sitten 150-asteisessa uunissa 20–30 minuutin ajan.

Ohje lisäkkeelle

  1. Keitä ohra kypsäksi kanaliemessä paketin ohjeen mukaan.

  2. Paista ohraa odotellessasi loput sienet voissa ja mausta ne hyvin.

  3. Lisää lopuksi valutetut ohrasuurimot.

  4. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja tarjoile mehukkaiden kanojen kanssa.

  5. Halutessasi voit tehdä kanaliemestä kastikkeen. Lisää voita sekä kermaa kanaliemen joukkoon ja annostele lautaselle.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!