Hyödynnä kevään korvasienisato tai syksyn suppilovahverosato ja kokkaa täytettyä maissikananrintaa, sieniä ja paistettua ohraa à la Alex Nurmi.
4 kpl | Maissikananrintaa luulla |
100 g | Broilerin sisäfilee |
100 g | Broilerin jauhelihaa |
2 dl | Kermaa |
300 g | Kahteen kertaan ryöpättyjä korvasieniä tai suppilovahveroita |
200 g | Ohrasuurimoita |
1 l | Kanalientä |
2 | Kevätsipulia |
100 g | Voita |
Suolaa | |
Mustapippuria myllystä |
Ohje murekemassalle
- Jauha sisäfileet, jauheliha sekä suola murekemassaksi kutterin avulla.
- Lisää kerma ohuena nauhana, aivan kuin tekisit majoneesia.
- Kaavi murekemassa puhtaaseen kulhoon ja sekoita lastan avulla 100 grammaa sieniä joukkoon. Muistathan, että jos käytät korvasieniä, ne on täytynyt ryöpätä pariin otteeseen ennen niiden käyttöä!
- Leikkaa maissikanojen rintafileisiin pieni tasku pitkittäin ja täytä taskut murekemassalla.
- Paista maissikanan pinta rapeaksi pannulla ja kypsennä ne sitten 150-asteisessa uunissa 20–30 minuutin ajan.
Ohje lisäkkeelle
-
Keitä ohra kypsäksi kanaliemessä paketin ohjeen mukaan.
-
Paista ohraa odotellessasi loput sienet voissa ja mausta ne hyvin.
-
Lisää lopuksi valutetut ohrasuurimot.
-
Hienonna pinnalle kevätsipulia ja tarjoile mehukkaiden kanojen kanssa.
-
Halutessasi voit tehdä kanaliemestä kastikkeen. Lisää voita sekä kermaa kanaliemen joukkoon ja annostele lautaselle.
Reseptit: Alex Nurmi