Brancott Estate

Uusi-Seelanti
Brancott on Uuden-Seelannin johtava viinitalo.

Brancott Estate on Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia ja sen viinimerkki Brancott Estate johtava viinimerkki. Tunnet molemmat ehkä paremmin nimellä Montana Wines.

Korostaakseen viiniensä alkuperää yhtiö on vaihtanut sekä oman nimensä että viiniensä nimen Brancott Estateksi. Nimi juontaa juurensa Brancott Estate viinitilalle ja sen alkuperäiseen nimeen, jossa Montana Wines aloitti toimintansa ja perusti viinitarhansa sekä viinintuotantolaitoksensa vuonna 1934.

Brancott Estate oli ensimmäinen kaupallisesti toimiva viinintuottaja Marlboroughin alueella. Ja pioneeri se oli myös vuonna 1975, kun se aloitti Sauvignon Blanc -rypäleiden viljelyn Marlboroughin alueella vastoin yleistä mielipidettä, jonka mukaan alue oli liian kylmä rypäleiden kasvatukseen. Yhtiö kuitenkin uskoi alueeseen ja sen mahdollisuuksiin, ja kun vuonna 1979 sen ensimmäiset Marlborough Sauvignon Blancit tulivat markkinoille, tuli viineistä heti kansainvälinen ilmiö. Ilmiönä ne ovat pysyneet siitä asti.

Tänä päivänä Brancott Estate -viinejä myydään yli 50 maassa ympäri maailmaa, ja erityisesti Brancott Estaten Sauvignon Blanc -viinit ovat saaneet runsaasti kansainvälistä tunnustusta ja lukuisia palkintoja ensimmäisestä vuosikerrasta asti. Brancott Estate on ollut myös aktiivinen kestävän viininviljelyksen kehittämisessä ja se olikin ensimmäisiä viinintuottajia, jotka allekirjoittivat vetoomuksen kestävän viljelyn puolesta jo vuonna 1995.