Rakkaudesta hyvään viiniin ja kestävään viininviljelyyn

Rakkaudesta hyvään viiniin ja kestävään viininviljelyyn
02.03.2020

Chileläiset viinit ovat olleet suomalaisten suosikkeja jo vuosikymmeniä. Niistä suosituimpia ovat olleet Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustaman Viña San Pedron viinitalon Gato Negro -viinit. Viinitalolla onkin pitkät perinteet laadukkaiden chileläisten viinien tuottajana. Tänä päivänä Viña San Pedro on yksi Chilen suurimpia ja monipuolisimpia viinintuottajia, ja talon viinejä viedään yli 80 maahan ympäri maailmaa.

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group tuottaa viinit vastuullisesti ja talon viineillä on paikallinen Certified Sustainable Wine of Chile -ekosertifiointi. Se kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä esimerkiksi veden- ja energiankulutuksen säästämisessä, uusiutuvan energian käyttämisessä sekä luonnon monimuotoisuuden vaalimisessa. VSPT Wine Groupilla on myös sosiaalisen vastuun ohjelma, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla viinitalo viljelee.

Suomalaisten suosimien Gato Negro -viinien ohella VSPT Wine Groupin tuottamia viinejä ovat muun muassa Chilen kansainvälisesti palkituimpiin viineihin kuuluvat Castillo de Molina Reserva -viinit sekä Santa Helena -viinit.

Castillo de Molina - kansainvälisesti palkitut Chilen viinit

Runsaasti kansainvälistä huomiota herättänyt ja palkintoja kerännyt Castillo de Molina Reserva -viinisarja koostuu eri viineistä, joiden rypäleet on kasvatettu kullekin lajikkeelle parhaiten sopivalla viljelyalueella. Pääviinintekijä tiimeineen etsii aina parhaan mahdollisen viinilaakson kullekin rypäleelle, sinun tehtäväksesi jää nauttia herkullisesta lopputuloksesta.

 

Juomavinkki castillo de molina viinit

Alkossa Castillo de Molinan viineistä on saatavilla keskitäyteläinen Pinot Noir ja täyteläinen Cabernet Sauvignon, hapokkaan sitruksinen Sauvignon Blanc ja kypsän hedelmäinen Chardonnay sekä raikkaan marjaisa roseeviini. Kaikki Castillo de Molinan viinit sopivat myös vegaaneille.

Vuonna 2006 käynnistetyn ns. ”Origin Project” -projektin tarkoituksena onkin ollut etsiä talon jokaiselle viinille parhaat mahdolliset rypäleet niille parhaiten sopivimmilta kasvualueilta. Projektin avulla onkin löytynyt mm. aivan uusi Cabernet Sauvignon -viinitarha, joka sijaitsee upeista laatuviineistään tunnetulla Colchaguan alueella. Castillo de Molina oli myös ensimmäinen viinibrändi, joka toi markkinoille Sauvignon Blanc -viinin pohjoiselta Elqui Valleyn alueelta. Viinistä tuli heti kansainvälinen menestys.

Castillo de Molina on ainoa chileläinen viinibrändi, joka on voittanut Vuoden Viinit -kilpailun - ja vieläpä kahdesti, sekä punaviinillä (Pinot Noir 2014) että valkoviinillä (Sauvignon Blanc 2016).

Lue lisää Castillo de Molina -viineistä ja löydä omaan menuusi sopivat viinit ja poimi valmiit reseptivinkit viineille.

Lue lisää »

Tutustu myös Origin Projectin käynnistäneen viinintekijä Marco Puyon ajatuksiin viineistä, viininviljelystä sekä viinin ja ruoan yhdistämisestä.

Katso videot »

Gato Negro 9 Lives – mystisen hyvät Chilen viinit

Gato Negro 9 Lives on Suomen suosituimman viinibrändin Gato Negron huippulaadukas viinisarja, jonka viinit on tehty Viña San Pedron viinitarhojen parhaista rypäleistä. Gato Negro 9 Lives -viinejä on palkittu monilla kansainvälisillä palkinnoilla esimerkiksi Sélections Mondiales des Vins- ja Concours Mondial Bruxelles-, Decanter- ja Vuoden Viinit 2017 ja 2018 -kilpailuissa.

 

Gato Negro 9 Lives – rakkaudesta chileen ja viiniin

Alkossa Gato Negro 9 Lives -viineistä on saatavilla neljä laadukasta punaviiniä ja yksi valkoviini. Ensimmäisenä sarjan viineistä saapui Suomeen vuonna 2016 kansainvälisesti palkittu keskitäyteläinen Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon. Viinin moniulotteinen makumaailma täydentää upeasti niin kana-, härkä- kuin possuherkkujenkin aromit. Edullinen ostos, arvioi Viinilehti 2020. Saatavana myös 3 litran hanapakkauksessa.

Täyteläinen Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec on Reilun kaupan viini ja sopii myös vegaaneille. Tämä Argentiinan puolelta tuleva viini on upea valinta esimerkiksi paistetun tai grillatun lihan kanssa sekä noutopöytien erilaisten makujen maailmaan. Kolmen litran hanapakkauksesta riittää isommallekin seurueelle.

Hieman makeamman viinin ystäville maistuu pikkusuolaisten ja seurustelun merkeissä keskitäyteläinen Gato Negro 9 Lives Reserve Apasionado. Viini on valmistettu Viña San Pedron viinitarhojen parhaista Cabernet Sauvignon- ja Syrah-rypäleistä ja sopii myös vegaaneille.

Upea uutuusviini Gato Negro 9 Lives Organic Blend -luomupunaviinin käsin poimitut rypäleet on viljelty luonnollisella menetelmällä eikä viininvalmistuksen missään vaiheessa ole käytetty kemiallisia lisä- tai torjunta-aineita. Viini on loistava kumppani esimerkiksi grillatun pihvin, vartaiden ja makkararuokien seuraan. Se maistuu myös pizzan ja tapasten seurana tai sellaisenaa seurusteluviininä.

Laatuviinien ystävää ilahduttaa myös sarjan kuiva valkoviini Sauvignon Blanc, jota suosittelemme esimerkiksi paistetun tai grillatun kalan kanssa, kasvisruokien ja täyteläisten salaattien seuraksi tai brie-juuston seuraan.

Santa Helena – edulliset laatuviinit arkeen ja juhlaan

Santa Helenan viineistä Alkosta on saatavana Reserva-, Gran Reserva- ja Varietal-sarjan viinejä. Perheen lippulaiva Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon on upea, kansainvälisesti palkittu arvoviini, joka sopii juhlapöytien liharuokien seuraan tai vaikkapa jälkiruokapöydän juustojen pariksi.

 

Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon sopii juustojen kanssa nautittavaksi

 

Santa Helenan Varietal-sarjan viinit ovat puolestaan tuoreita, hedelmäisen raikkaita ja helposti lähestyttäviä viinejä, jotka sopivat nautittavaksi sekä ruoan kanssa että sellaisenaan. Ne ovat edullinen ja varma valinta arkeen ja juhlaan.

 

Santa Helena Chardonnay ja Santa Helena Cabernet Sauvignon Sauvignon palkittiin kultamitalilla Concours Mondial de Bruxelles 2019 -kilpailussa.

 

Kuva: Hanna Hurtta

Santa Helena Chardonnay ja Santa Helena Cabernet Sauvignon palkittiin kultamitalilla Concours Mondial de Bruxelles 2019 -kilpailussa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!