Alex Nurmi

Karitsan ulkofilee à la Alex

800 g karitsan ulkofileetä
2 dl lihalientä
100 g porkkanoita
150 g palsternakkaa
100 g neulapapuja
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua minttua
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
25 g kirkastettua voita
25 g voita

Ulkofilee:

Puhdista fileet ja hiero pintaan suolaa sekä mustapippuria. Kuumenna paistinpannu ja lisää kirkastettu voi sekä kuivatut yrtit ja paista maustuneet fileet kauttaaltaan 2 minuutin ajan per puoli. Nosta fileet lautaselle, peitä foliolla ja anna vetäytyä 5 min ajan. Kaada lihaliemi pannulle ja keitä hetken aikaa. Siivilöi ja pidä kastikeliemi kuumana annoksen viimeistelyä varten.
Leikkaa lopuksi fileet annospaloiksi ja tarjoile juureslastujen kanssa.

Juureslastut:


Leikkaa porkkanat sekä palsternakka ohuen ohuiksi viipaleiksi ja keitä suolalla sekä voilla maustetussa vedessä 2-3 min ajan neulapapujen kanssa. Siivilöi napakan kypsät juurekset ja tarjoa karitsan seurana.