Alex Nurmi

Melanzane eli munakoisolasagne à la Alex

3 munakoisoa
3 dl tomaattikastiketta
100 g vuohenjuustoa ohuina siivuina
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
mustapippuria
basilikaa

Vuohenjuustokreemi

100 g vuohenjuustoa ilman kuorta
0,5 dl kermaa
2 rkl Jacob’s Creek Riesling -valkoviiniä
2 oksaa timjamia

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi, noin kahden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sirottele päälle hieman suolaa ja itketä munakoisoja 30 minuuttia. Näin niistä häviää kitkeryys.

Vuoraa terriinivuoka leivinpaperilla. Vuoraa paperoitu vuoka munakoisoviipaleilla. Kuivaa jäljelle jäävistä munakoisoista puolet, kieritä ne vehnäjauhoissa ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Täytä terriinivuoka latomalla munakoisoja, vuohenjuustoa, tomaattikastiketta ja mausteita päällekkäin vuorotellen kuin tekisit lasagnea. Kypsennä vuokaa 160-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Uunista ottamisen jälkeen laita vuoan päälle kaistale leivinpaperia ja pieni paino, jotta melanzane prässääntyy ja ylimääräiset nesteet valuvat ulos. Jäähdytä lopuksi täysin kylmäksi jääkaapissa. Tarjoiluvaiheessa leikkaa melanzanesta halutun kokoisia paloja. Lämmitä palat uunissa ja tarjoile vuohenjuustokreemin kanssa.

Vuohenjuustokreemi

Kiehauta kerma, valkoviini ja timjami kattilassa. Siivilöi ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Tarjoile melanzanen kanssa.