Alex Nurmi

Peuran paistia ja juureslastuja à la Alex

Ohje 4:lle

Peuran paisti

800 g Peuran paistia tai muuta riistaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl salviaa
1 tl rosmariinia
2 tl suolaa

Juureslastut

600 g juureksia (porkkana, lanttu, palsternakka, selleri)
2-3 rkl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria

Peuran paisti

Murskaa huhmaressa kaikki mausteet hienoksi ja hiero ne paistin kylkeen. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan. Paista kuumalla pannulla väri lihan pintaan ja kypsennä paistia uunivuoassa 120-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 58-60 astetta, noin tunnin ajan. Nosta vuoka pöydälle, peitä se kevyesti foliolla ja anna lihan vetäytyä 20 minuuttia. Kypsennä sillä aikaa juureslastut.

Juureslastut

Kuori juurekset ja huuhtele ne hyvin juoksevalla vedellä. Leikkaa juureksista pitkiä siivuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ja sekoita ne kulhossa öljyn sekä mausteiden kanssa. Asettele maustuneet lastut uunipellille ja kypsennä 210-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile paistin kanssa.