Savulohisalaatti perunakakulla ja piparjuurikastikkeella

Ohje 4:lle

Perunakakut

2 keskikokoista perunaa
2 kevätsipulia
1,5 dl tuoreita persiljan lehtiä
2 rkl piparjuurta
1 kananmuna
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
4 kananmunamuottia

Salaatti

200 g savustettua lohta
1 kurkku pieneksi pilkottuna
1 ruukku Mizuna-salaattia
2 tl lohenmätiä

Kastike

1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl extra virgin oliiviöljyä
1 rkl piparjuuritahnaa

Kuori ja pilko perunat ja sipulit, silppua valmiiksi myös persilja. Laita kaikki perunakakkujen ainekset tehosekoittimeen ja vatkaa, kunnes seos on tahnamaista. Laita kananmunamuotit öljytylle, mietolämpöiselle paistinpannulle ja täytä ne perunakakkumassalla. Paista ne kullanruskeiksi ja käännä ja paista toinen puoli. Kun kakut ovat valmiit, poista muotit. Voit tehdä perunakakut halutessasi jo etukäteen, koska ne on helppo lämmittää myöhemmin tarjoilua varten.

Sekoita salaatti kulhossa ja kastike omassaan. Kaada sitten kastike salaatin päälle, sekoita ja pinoa tyylikkäiksi annoksiksi perunakakkujen päälle.