Alex Nurmi

Sienirisotto à la Alex

200 g risottoriisiä
1 l metsäsieniä viipaloituna
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl Castillo de Molina Reserva Chardonnay -valkoviiniä
n. 4 dl kasvislientä
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
1 dl ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää riisit ja sipulit, ja kuullota niitä kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Sekoita joukkoon viipaloidut sienet ja kuullota vielä hetki.

Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua. Lisää kasvisliemi pienissä erissä välillä haihduttaen. Kypsennä kunnes riisi on napakan kypsää. Mausta risotto parmesan-juustoraastella, tuoreilla yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.