Ahvenvartaat, bearnaisekastike ja parsaa

Kevään tai kesän herkullisen kepeä annos valmistuu grilliparilalla. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

(2 annosta)

6 ahvenfileetä

limepippuria

Mausteliemi:
1 dl vettä
1 pieni sipuli
1 dl valkoviiniä
4 valkopippuria

Lisäksi:
4 munankeltuaista
150 g voita
kuivattua rakuunaa
vettä
ripaus suolaa
6-8 vihreää parsaa
sitruunalohkoja

Ota ahvenfileet huoneenlämpöön ja rouhi pinnalle limepippuria myllystä.

Valmista bearnaisekastike:
Mittaa vesi kasariin. Silppua joukkoon sipuli ja lisää vielä valkoviini ja valkopippurit.
Keitä lientä kasaan niin kauan, että jäljellä on puolet.
Ota haudekattila tai laita kaksi saman kokoista kasaria päällekkäin.
Laita alimpaan vettä.
Kiehauta.
Riko ylempään kattilaan munat ja mittaa joukkoon mausteliemi.
Anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Lisää joukkoon paloiteltu voi ja rakuuna. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.
Tarkista maku.

Laita vettä kattilaan ja kiehauta.
Mausta suolalla.
Kuori parsat kevyesti ja leikkaa tyvestä pala pois.
Laita parsat kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes parsa on hieman kypsynyt, mutta on vielä napakan pureskeltavaa. Valuta varovasti.

Käännä ahvenfileet rullalle ja pujota varrastikkuihin.
Paista kuumalla öljytyllä parilalla käännellen. Grillaa sitruunalohkoja seuraksi.
Tarjoa ahvenvartaat parsan ja bearnaisekastikkeen kanssa.