2 x takuuvarma viini rapuillallisille

Punaviini ja valkoviini ravuille
20.07.2020

Vuoden odotetuin sesonki on käsillä ja pian saa herkutella kotimaisilla joki- ja täpläravuilla.

Rapukausi alkaa heinäkuun 21. päivä, ja se kestää aina lokakuun loppuun saakka. Rapujuhlat mielletään helposti heinä-elokuun juhliksi, mutta saksiniekkoja kannattaa nauttia aivan kauden loppuun saakka. Rapujuhlat toimivat ihanasti kesäisinä puutarhajuhlina, mutta ne piristävät mukavasti myös tulevan syksyn pimeneviä ja viileneviä iltoja. Mikäli suurten juhlien järjestäminen ei ole juttusi, voi rapuillallisen viettää myös kotosalla myös kahden kesken nappaamalla kaupasta mukaan valmiiksi keitetyt ravut, klassiset paahtoleipälisukkeet (voi, smetana, punasipuli, tilli, sitruuna) ja hyvän rapuviinin.

Esittelen teille tässä postauksessa kaksi takuuvarmaa viiniä rapuillallisille. Ensimmäinen viini on ihastuttavan hapokas riesling, joka käy rapujen kanssa upeasti yksiin antaen tilaa hienostuneelle ravun maulle.

Useimmiten rapujen kanssa juodaan valkoviinejä, mutta mikään ei estä nauttimasta niiden kanssa myös punaviiniä. On kuitenkin hyvä varmistaa, että viini on makumaailmaltaan riittävän keveä. Suositukseni, J. Meyer Pinot Noir Qualitätswein Pfalz on erinomainen juomapari rapuillallisille myös siinä tapauksessa että tarjoilet ravut alkuruoaksi valkoviinin kera ja pääruoaksi on punaista lihaa.

Rapuviinit Goldschild Riesling

Tyylikäs riesling antaa tilaa ravun hienostuneelle maulle

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken on vaalean oljenkeltainen tyylikäs valkoviini. Se on kokonaisuutena pirteä, hedelmäinen ja mineraalinen riesling. Viinin tuoksussa on sitruunaa, päärynää, mineraalisuutta sekä mausteisuutta. Makumaailma on tasapainoinen, hapokas, sitrushedelmäinen ja sopivan mineraalinen.

Mosellandin Golschild-viinit tuotetaan tarkkaan valituista rypäleistä, johon soveltuvat ainoastaan Premier Cru -viinitarhoilla kypsyneet rypäleet. Kyseiset rypäleet poimitaan Saarin laaksosta, joka on yksi Riesling-rypäleiden laadukkaimmista tuotantoalueista Saksassa. Kaikkineen kyseinen viini on loistava seuralainen nimenomaisesti rapujen ja äyriäisten kanssa tarjottavaksi.

Mainittakoon, että viini on valmis juotavaksi, mutta sitä voi hyvin varastoida vielä useamman vuoden ajan. Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken on parhaimmillaan 10-12 asteiseksi viilennettynä.

Rapuviinit - J Meyer Pinot Noir

Myös punaviini sopii rapuillallisille

J. Meyer Pinot Noir Qualitätswein Pfalz on kevyt ja tyylikäs punaviini. Se on väriltään vaalea rubiininpunainen kaunotar, jonka tuoksu on hedelmäinen ja tumman marjainen aavistuksella mausteisuutta. Kyseinen viini on kokonaisuutena raikas, keskitäyteläinen ja pehmeä. Siinä on aistittavissa hedelmäisyyttä, mustaherukkaa ja kirsikkaa.

J. Meyer Pinot Noir Qualitätswein Pfalz on perinteiseen tyylin tuotettu saksalainen Pinot Noir. Usein tämän tyyppiset Pinot Noirit ovat väriltään aavistuksen vaaleampia sekä makumaailmaltaan selkeästi kevyempiä kuin lämpimässä ilmastossa kasvaneet sisarensa. Pinot Noir rypälettä kuullaankin usein kutsuttavan punaviinirypäleiden rieslingiksi. Ominaisuuksiensa vuoksi tämä keveä punaviini sopii mainiosti rapuillallisille. Punaviinin ystävät voivat huoletta nauttia tätä rapujen kanssa, ja mikäli rapujen kanssa on pääruokana punaista lihaa, kaataisin tätä ehdottomasti koko seurueelle laseihin.

J. Meyer Pinot Noir Qualitätswein Pfalz on parhaimmillaan noin 16-18 asteisena tarjoiltuna.

Katso rapujen keitto-ohje ja muut rapujuhlien ruokavinkit

Kuvat ja teksti: Heidi Kjellman | Tiskivuoren Emäntä -blogi

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!