Anni Hautala viinimatkalla Australiassa – kesäinen piknik ja Annin suosikkiviini Jacob's Creek Le Petit Rosé

Anni Hautala vieraili Barossan viinilaaksossa Jacob’s Creekin viinitalon vieraana joulukuussa 2019. Australian kesä oli juuri alussa, mutta silti paikassa rikottiin jo lämpöennätyksiä. Barossan laaksossa lämpötila kohosi jopa +46 asteeseen. Ennakkoon suunnitellut ulkopiknikit siirrettiin sisätiloihin, ja kruisailut upeaakin upeamman Jacob’s Creek Le Petit Rosé -auton kyydillä jouduttiin jättämään välistä. Autosta ei nimittäin löydy ilmastointia.

Lämpö ei silti päässyt häiritsemään matkan tunnelmaa. "Mieletöntä nähdä aurinko ja tuntea lämpö pitkän ja pimeän Suomen syksyn jälkeen", Anni hehkuttaa.

Anni vietti Jacob's Creekin vieraana kolme päivää. Aiemmista kirjoituksista voit lukea, miten Anni pääsi tutustumaan roseeviinien lisäksi viinitalon luomuviineihin sekä viskitynnyrikypsytettyihin Jacob's Creek Double Barrel -viineihin.

Anni Hautalan suosikkiviini, Jacob’s Creek Le Petit Rosé, täydellinen kesäpäivän piknikviini

Australian myydyin roseeviini, Jacob’s Creek Le Petit Rosé, on ollut Anni Hautalan suosikkiviini jo ennen Australian matkaa. Suosikin paikka vahvistui entisestään, kun tätä upeanväristä, hennon marjaisaa roseeta oli tarjolla kauniiksi katetulla lounaalla. "Tämä viini on helppo yhdistellä eri ruuille ja sopii niin hyvin kesäiselle, ja miksei myös talveen tuomaan kesän aurinkoa pimeään kauteen. Viini on niin kauniin värinenkin," Anni iloitsee.

Anni Hautala Jacob's Creek Le Petit Rosé piknik

Matkalla tarjotulla kesäpäivän piknikillä, olkoonkin että se tarjoiltiin liian kuuman sään vuoksi sisällä, oli tarjolla monipuolisesti kasviksia, kaloja ja vaaleita lihoja sekä erilaisia juustoja. Juuri tällainen useita eri makuja sisältävä kattaus sopiikin erityisen hyvin kepeälle roseeviinille. "Vielä, kun saisimme Suomen markkinoille viinin kuohuviiniversion", Anni toivoo.

Jacob's Creek Le Petit Rosé
Hinta Alkossa: 11,99 € / 75 cl

Kuiva, hapokas, vadelmainen, punaherukkainen, sitruksinen, kevyen mausteinen.

Jacob's Creek Le Petit Rosé lounas

Lounas järjestettiin samassa pihapiirissä, missä sijaitsee vaatimaton mökki, jossa 1840-luvulla asui herra nimeltään William Jacob. Juuri hänen mukaansa nimettiin mökin vierellä virtaava pieni joki, Jacob's Creek.

Tästä joesta on saanut alkunsa Jacob's Creek -viinien tarina. Johann Gramp istuttikin ensimmäiset kaupalliset viiniköynnökset Jacob's Creekin rannoille vuonna 1847, ja vuoden 1850 paikkeilla joen lähettyville rakennettiin ensimmäinen pieni viinitalo ja maan alle viinikellari.

"Upeaa nähdä, miten pienestä on tämänkin viinitalon tarina aikoinaan lähtenyt liikkeelle", Anni ihastelee.

Jacob’s Creekin naisviinintekijät lounasseurana

Lounaalla emäntinä toimivat Jacob’s Creekin viisi viinintekijää, jotka olivat kaikki nuoria naisia. Jokaisella heistä on omat vastuualueensa valko-, rosee- tai kuohuviinien valmistuksessa. Tässä ei kuitenkaan ollut koko Jacob’s Creekin viinintekijöiden joukko, sillä talon viinivalikoima on niin laaja, että sen valmistukseen tarvitaan lähes kaksikymmentä viinintekijää.

"Hienoa nähdä, miten myös nuoret naiset ovat tänä päivänä merkittävissä asemissa työelämässä. Keskustelimmekin matkalla paljon naisten asemasta ja sen kehityksestä myös Suomessa. Olihan Suomeen vasta valittu maailman nuorin naispääministeri", Anni kertoo.

Jacob's Creek naisviinintekijät

Anni Hautalan mukaan nimetty viiniköynnös

Matkan huipennukseksi Anni Hautala pääsi valitsemaan itselleen oman nimikkoviiniköynnöksen. Köynnös sijaitsee erittäin arvostetulla viinitarhalla St Hugo -viinitalon kupeessa. "Onpa kunnia saada oma viiniköynnös näin upealle viinitarhalle. Jännityksellä jo odotan, millaista viiniä oma köynnökseni tuottaa", Anni hihkuu.

Annin omaa satoa ja viinejä odotellessa.

Anni Hautalan nimikkoviiniköynnös Jacob's Creekin viinitilalla

Kuuntele Viinivieraissa-podcast, missä mm. Anni Hautala on keskustelemassa juhlien viinivalinnoista.

Viinivieraissa-podcastin pääset kuuntelemaan Suplassa tai Juomavinkki.fi-sivustolla.

Viinivieraissa-podcast: Anni Hautala

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi