Cocktail-kekkereiden kruunu: Jacob's Creek Le Petit Rosé

Cocktail-kekkereiden kruunu: Jacob's Creek Le Petit Rosé
25.09.2019

Vuosi on täynnä mitä ihanampia juhlia ja juhlan aiheita. Australialainen Jacob's Creek Le Petit Rosé on valloittava viini, joka on saanut inspiraationsa Etelä-Ranskan Provencesta. Viini on oiva seurusteluviini, ja se sopii myös mainiosti cocktail-tyyppisille juhlille tarjottavaksi läpi illan. Nappivalinta erilaisten pikkusuolaisten, sormisyötävien sekä salaattien kaveriksi, toisin sanoen täydellinen viini juhlahumuun oli vuodenaika mikä hyvänsä.

Jacob's Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan lanseerauskesän aikana myydyimmäksi roseeviiniksi, eikä suotta. Tämän vaaleanpunaisen herkun tuoksussa on mausteisuuden ohella hento aavistus ruusunlehteä. Pinot Noir, Grenache ja Mataro -rypäleet poimitaan sadonkorjuun alkupuolella, jolloin ne säilyttävät luontaisen hapokkuutensa ja raikkautensa. Maultaan tämä kuiva viini on vadelmainen ja sitruksinen tujauksella punaherukkaisuutta.

Kyseisen viinin innoittamana kehittelin kekkereihin kuin kekkereihin sopivan reseptin, jolla teet takuuvarmasti vaikutuksen juhlavieraisiisi. Aasialaisittain maustetut paahdetut vihersimpukat ovat supernäyttävä tarjottava, ja ne valmistuvat naurettavan helposti. Mikä parasta, saat ne puhdistettuna, avattuna sekä esikypsennettynä matkaasi kaupan pakastealtaasta reilulla viidellä eurolla, ja kastike valmistuu kotikeittiössä alle kymmenessä minuutissa. Tämä mainio makupari toimii vuodenajasta riippumatta pikkujouluista tupaantuliaisiin sekä kesäisiin synttäri- tai puutarhajuhliin. Simpukat voi halutessaan paahtaa myös grillissä!

Vihersimpukat ja roseeviini

Vihersimpukat aasialaiseen tapaan

(4:lle)

Tarvitset:
500 g vihersimpukoita (pakaste)

Kastike simpukoille:
4 rkl soijakastiketta
4 rkl vettä
0,5 tl sormisuolaa
2 rkl sokeria
puolikas tuore chili
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
3 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 limetin mehu

Viimeistelyyn:
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje:
Poista simpukat pakkauksestaan ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille simpukanliha ylöspäin. Mikäli käytät pakastesimpukoita, anna niiden sulaa rauhassa noin parin tunnin ajan. Irrota simpukanlihat kuorestaan kevyesti veistä apuna käyttäen. (Voit kypsentää simpukat myös jäisinä, mutta tällöin niistä irtoaa hieman enemmän nestettä.)

Valmista maustekastike. Sekoita soijakastike, vesi, suola, sokeri, hienonnettu chili, inkivääri, valkosipuli, korianteri, kevätsipuli ja limetin mehu keskenään. Tarkasta kastikkeen maku, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tavoitteena on saada kastikkeeseen juuri sopiva suolaisenmakea ja hapokas vivahde. Lusikoi kastike simpukoiden päälle, ja kypsennä niitä 225 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan. Ole tarkkana, älä päästä simpukoita kuivumaan liiaksi! Nostele simpukat kuorineen tarjoiluastioille, viimeistele annokset kevätsipulilla ja korianterilla ennen tarjoilua.

Vihersimpukat ja Jacob's Creek Le Petit Rosé -roseeviini

Mukavia juhlahetkiä toivottaen,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi

Heidi Kjellman

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!