Eevi Teittinen ihastui turkulaisen Aunen tunnelmaan

Olin jo monesti katsellut Ravintola Aunea kadun toiselta puolelta. Se näytti mukavan pieneltä kotoisalta paikalta. Jotkut paikat kutsuvat luokseen pelkästään lumoavalla miljööllä. Turun kauniin keskustan kupeessa olevat pienet paikat ovat silmäteräni.

Tämä tuttavuus oli pakko käydä testaamassa ja mikä olisikaan parempi hetki, kuin talvinen ilta ystävien kera.

Paikka on hyvin rento, ja seiniä koristavat lukuisat mustavalkoiset taulut. Sisustus on lämmin ja kutsuva. Aivan kuin olisin saapunut olohuoneeseen.

Ikkunasta voin nähdä ulkotulen lepattavan tuulisessa illassa.

Ulkona on viileä pakkasilta. Se saa minut haluamaan hyvää punaviiniä. Lasillinen viiniä on arjen täydellistä luksusta, joka katkaisee kiireisen työviikon. Se vaatii kuitenkin kaverikseen hyvää ruokaa, jotta maku pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Minusta jokaisen pitäisi käydä ulkona syömässä vähintään kerran viikossa. Se nostattaa kummasti mielialaa ja lataa akkuja loppuviikkoa varten. Mikä voisikaan olla mielelle inspiroivampaa kuin kourallinen ystäviä, lasi hyvää juotavaa ja illan täydeltä seurustelua.

eevi teittinen ravintola aune

Aunen ruokalista on gastropub-tyyppinen. Menu tarjoilee tapaksia, burgereita ja salaatteja. Valitsemme alkuruoaksi erilaisia tapaksia, sillä ne ovat loistavia jaettavaksi koko pöytäseurueen kesken. Päätämme ottaa makupariksi Campo Viejo Cavaa, sillä sen kevyen hedelmäinen hapokkuus sopii loistavasti tämän alkulautasen kyytipojaksi. Voisin hyvin kuvitella juovani tätä kyseistä cavaa lämpimänä kesäiltana. Tätä mielikuvaa mutustellessani tuli kummasti ikävä kesää.

eevi teittinen ravintola aune

eevi teittinen ravintola aune

eevi teittinen ravintola aune

Illan ruokaviiniksi valikoitui Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz -punaviini. Viini oli ehdottomasti koko pöytäseurueen mieleen. Maku on miellyttävän pehmeä ja marjaisen täyteläinen. Tämän täyteläisyyden ja pehmeyden takana onkin itseasiassa viskitynnyrit. Viini kypsyy nimittäin ensin 12 - 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen se viimeistellään lähes 20 vuotta vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä. Tässä viinissä on mielestäni loistava hinta-laatusuhde. Miettikääpä, että vaikka viini on valmis nautittavaksi heti, tekeytyy se mielellään vaikka seuraavat 10 vuotta kehitellen makua. Tämä viini sopii mielestäni liharuoan kanssa, mutta toimii myös seurustelujuomana kylminä talvi-iltoina.

eevi teittinen ravintola aune

eevi teittinen ravintola aune

Ravintola Aunessa voi aistia historian havinaa. Kyseinen rakennus on pitänyt pintansa pitkään, milloin paikalla on ollut kampaamo, milloin leimasintehdas tai sisustusliike. Muistetuimpana tilaa miehitti kuitenkin joskus ateljeetaan siellä pitänyt norjalainen valokuvaaja Ole Jonsen Aune. Hänet voi löytää myös nykyisen ravintolan seinältä. Talo on nimetty joskus aikoinaan Aune-taloksi, josta tämä ravintola lopulta saikin nimensä.

Illallisen aikana kävimme paitsi pikaisella historian matkalla, pelasimme myös arvoitus-peliä, jossa selitetään kunkin itse valitsemaa sanaa muille pöytäseurueen henkilöille. Kyseessä täytyy olla substantiivi, kuten esimerkiksi savi. Sanaa voi kuvailla vaikka seuraavasti: Löytyy merestä ja tästä voi muotoilla tavaroita. Hauska peli, joka ei vaadi pelilautaa. Pelissä kannattaa käyttää sanoja, joita vain joku seurueesta tietää, sillä näin selittäjä, sekä arvaaja saavat enemmän pisteitä. Tähän voi myös valita illan teeman, joka saattaa tehdä pelistä vieläkin mielenkiintoisemman!

Käy lukemassa myös tunnelmiamme vierailustamme helsinkiläisessä Chapterissa. Kirjoituksen löydät tästä linkistä.

Kaikki Juomavinkin blogikirjoitukset saat tilattua suoraan sähköpostiisi tämän tekstin alta pinkistä palkista!

Teksti ja kuvat: Eevi Teittinen

Eevi Teittinen rakastaa hyvää ruokaa niin kotona tehtynä kuin ravintolassakin nautittuna. Laatu, puhtaat maut ja intohimo ovat tärkeitä elementtejä ruoanlaitossa, sekä elämässä.

Hyvinvointi ja elämästä nauttiminen ovat tämän blogaajan teemojen kantava voima. Blogi tunnetaan terveellisistä resepteistään, matkustelusta, hyvinvoinnista ja elämän kepeydestä. Eevi toimii hyvinvointivalmentajana ja rakastaa kirjoittamista sekä muiden inspiroimista! Hänet nähdään useissa TV-formaateissa, niin tanssiparketilla kuin keittiönkin puolella <3

Blogi minifitness.fitfashion.fi
Instagram @eeviteittinen

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi