Gato Negro Rosé on raikas ja hedelmäinen roseeviini, joka on pakattu ekologiseen, särkymättömään ja kätevään litran kartonkipakkaukseen.
15 vaikuttajaa ympäri Suomen kehitti reseptiikkaa ja muita kesäisiä ideoita tämän roseeviinin ympärille. Hyödynnä ideoita mökillä, puutarhassa, piknikillä tai vaikka sadepäivän iloksi omassa olohuoneessasi.
1. Kesäinen varhaisperunasalaatti by Tiskivuoren Emäntä

Kesäinen varhaisperunasalaatti (4-6:lle hengelle)
Tarvitset:
1 kg varhaisperunoita
(suolaa keitinveteen)
1 punasipuli
2 kevätsipulia varsineen
200 g herneitä
1 rkl kapriksia
ruukku tuoretta tilliä
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
0,25 dl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 tl kokojyväsinappia
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
Valmistusohje:
Huuhtele varhaisperunat huolellisesti runsaassa vedessä ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada perunoista vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä rauhassa.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen kulhossa. Tarkasta kastikkeen maku - ja lisää tarvittaessa mausteiden määrää siten, että löydät kastikkeeseen juuri sinun makuusi sopivan tasapainon makean hunajan, hapokkaan sitruunan, etikan sekä suolan kanssa.
Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen. Kuori herneet. (Voit käyttää halutessasi myös pakasteherneitä). Valuta kaprikset ylimääräisestä suolaliemestä ja hienonna tilli.
Kuutioi perunat laakealle tarjoiluastialle ja kasaa sipulit, herneet kaprikset ja tilli perunoiden päälle. Kääntele salaattia varoen, ettei perunat muhjuunnu. Viimeistele annos lusikoimalla sen päälle kastike.
Resepti ja kuvat: Heidi Kjellman
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Tiskivuoren Emäntä -blogista.
2. Piknik-menu kahdelle by Kulinaari ruokablogi
Kolmioleivät:
12 siivua isokokoista paahtoleipää
Kana-homejuustotäyte:
125 g kypsää broileria paloiteltuna
50 g maustamatonta tuorejuustoa
40 g sinihomejuustoa murenneltuna
0,5 dl majoneesia
0,25 tl suolaa
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 tl broilerimaustetta
mustapippuria rouhittuna
pari tippaa chilikastiketta
Hienonna broileri teholeikkurilla tai yleiskoneella. Lisää juustot sekä muut ainekset ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Maista ja säädä maku tarvittaessa. Levitä runsaasti täytettä kahdelle leipäviipaleelle ja laita toinen leipäviipale päälle. Leikkaa halutessasi reunat pois ja leikkaa leivät kolmioksi. Säilytä viileässä.
Minttu-kurkkuleivät:
puolikas tuorekurkku
sormisuolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl hienonnettua tuoretta minttua
hieman suolaa ja pippuria myllystä
Kuori leipäpalan pituinen pala kurkkua ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leikkuulaudalle vierekkäin ja ripottele niille hieman suolaa. Anna tekeytyä 20 minuuttia ja taputtele sen jälkeen kurkkuviipaleet kuiviksi talouspaperilla.
Sekoita pehmennetyn tuorejuuston joukkoon minttu, suola ja pippuri.
Levitä minttutuorejuusto kaikille neljälle leipäviipaleelle, lado päälle kurkkuviipaita ja laita toinen voideltu leipäviipale päälle. Varmista koossapysyminen cocktailtikulla. Leikkaa halutessasi reunat pois ja leikkaa leivät kolmioksi. Säilytä viileässä.
Vegaaninen hernehummus-basilikatäyte:
2 dl valmista hummusta
0,5 dl pakasteherneitä sulatettuna
1 dl (thai)basilikan lehtiä
Laita ainekset teholeikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Maista
Levitä runsaasti täytettä kahdelle leipäviipaleelle ja laita toinen leipäviipale päälle. Leikkaa halutessasi reunat pois ja leikkaa leivät kolmioksi. Säilytä viileässä.
Hedelmäinen salaatti
1-2 sydänsalaatti tai muu rapea salaatti huuhdeltuna revittynä
1 verigreippi paloiteltuna
1 dl pieniä fetakuutioita
10 kivetöntä vihreää oliivia viipaleina
12 kpl tuoreita vadelmia
tuoreita mintun lehtiä
Kokoa salaatti esimerkiksi kannellisiin annosmaljoihin.
Vadelmapannacotta
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
0,5 liivatelehti
1-1,5 rkl vadelmahilloa
6 kpl tuoreita vadelmia
koristeluun:
tuoreita vadelmia ja minttua
tarvikkeet:
2 vähintään yhden desin kannellista purkkia
Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna kasarissa kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon vadelmahillo.
Liuota kuivaksi puristettu liivate seoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Siivilöi seos pieneen kannuun ja kaada kylmällä vedellä huuhdeltuihin annospurkkeihin. Pudota kumpaankin purkkiin kolme tuoretta vadelmaa, sulje purkit tiiviisti ja anna hyytyä ainakin neljän tunnin ajan kylmässä. Tarjoile tuoreilla vadelmilla ja mintulla koristeltuna.
Reseptit ja kuvat: Kimmo Ollila
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Kulinaari-ruokablogista.
3. Grillipizza by Sally's blogi
Rosee sopii hienosti grillipizzan kaveriksi ja pizzojen täyttäminen on kiva ohjelmanumero, sillä jokainen perheen/ seurueen jäsen voi täyttää pizzan mieleisekseen. Eikä huolta, jos erillistä pizzakiveä ei ole, pikkupizzat onnistuvat grillissä hienosti myös sellaisenaan. Täytteet kannattaa esikypsentää (esim. jauheliha) samalla kun valmistelee ennen vieraiden tuloa pizzataikinan. Näin kesällä haluaa tietenkin päästä ruuanlaitossa helpommalla, siksi oma valintani on valmis pizzajauho-seos, johon tarvitsee lisätä mukaan vain vesi ja hiiva (löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista jauhohyllystä esim. Myllyn Paras tai Dennis 1 kg)
Grillipizzan täytteiksi sopivat esim:
-tomaattikastike
-juustoraaste
-mozzarella
-pepperoni
-tonnikala
-kinkku
-ananas
-jauheliha
-parsa
-oliivit
-sipuli
-valkosipuli
Vinkki! Pizzapohjat kannattaa kaulita jo keittiössä ohuiksi ennen täyttämistä ja täytteiden kanssa kannattaa olla maltillinen. Pizzat paistuvat nopeasti ja paiston aikana on kiva siemailla aperitiiviksi Gato Negro roseeta.
Rohkeimmat paistavat vielä jälkkäripizzat, joissa täytteenä vaniljakastiketta, mansikoita, vaahtokarkkeja ja suklaata!
Reseptit ja kuvat: Sari Karvonen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Sally's -blogista.
4. Mücver - turkkilaiset kesäkurpitsapannukakut by Sivumaku
9-12 kpl
3 pienehköä kesäkurpitsaa, noin 500 g
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
3 kevätsipulia, hienonnettuna
2 dl fetaa murusteltuna
1/2 tillipuntti, hienonnettuna (tai muuta mieleistä yrttiä)
1 tl leivinjauhetta
kasviöljyä
suolaa
mustapippuria
viimeistelyyn sitruunalohkoja ja yrttistä jogurttikastiketta (resepti alla)
Raasta kesäkurpitsat siivilään. Lisää sekaan 0,5 tl suolaa. Anna raasteen valua muutama minuutti. Ota keittiöpyyhe (tai kaksi), lisää siihen osissa kesäkurpitsaraastetta ja purista raasteesta niin paljon nestettä irti kuin lähtee. Tee sama vielä toiseen kertaan.
Lisää mahdollisimman kuiva kurpitsaraaste suureen kulhoon ja sekoita mukaan kananmunat. Lisää jauhot, oliiviöljyä, kevätsipulia, tilliä, fetamuruja, 0,5 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria sekä 1 tl leivinjauhetta. Sekoita kunnolla.
Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Lisää pohjalle hiukan kasviöljyä. Lisää 1-2 rkl taikinaa ja litistä lastalla. Lisää pannulle sen verran taikinakasoja, että ne mahtuvat hyvin paistumaan. Käännä, kun paistopinta on kullanruskea. Paista muutama minuutti, kunnes pinta alkaa olla rapsakka kuitenkaan polttamatta sitä. Nosta pannukakut talouspaperin päälle ja tarjoile heti tai pidä lämpimänä uunissa tarjoilua varten. Tarjoile yrttisen jogurttikastikkeen ja Gato Negro Rosén kera ja viimeistele annos siitrunalohkoilla.
Jogurttikastike
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
1 ruohosipulia tai minttua tai tilliä hienonnettuna
0,5 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään.
Resepti ja kuvat: Jani Kinnunen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Sivumaku-blogista.
5. Kuuman kollin kesäsalaatti by Tämän kylän homopoika / Eino Nurmisto
Tämän reseptin Gato Negro Rosélle on kehittänyt Eino Nurmisto / Tämän kylän homopoika.
Tarvitset:
Erilaisia salaatteja pohjaksi (valmis salaattimix käy mainiosti)
Mozzarellaa (minipallerot ovat söpöjä, mutta voit mainiosti myös repiä ison pallon pieniksi paloiksi)
Persikoita (litteät persikat ovat suosikkejani)
Avokadoja
Miniluumutomaatteja
Paahdettuja pähkinöitä
Valmiiksi keitettyjä perunoita
Balsamiviinietikkaa / sitruunamehua
Oliiviöljyä
Basilikaa tai muita yrttejä koristeluun
Toimi näin:
Rouhi tai silppua veitsellä pähkinät ronskeiksi paloiksi. Paahda kuivalla pannulla, mutta varo polttamasta, pähkinät nimittäin kärähtävät helposti!
Pilko persikat mielesi mukaan. Pilko tarvittaessa myös mozzarella (myös minimozzarellat voi halutessaan halkaista). Halkaise avokado ja leikkaa siivuiksi pitkittäissuunnassa. Halkaise halutessasi myös miniluumutomaatit.
Valmistele perunat. Pieniin perunoihin riittää halkaisu, isoimmat voi leikata vaikka neljään osaan. Paista rapeapintaisiksi öljyssä pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
Mausta vihreä salaatti balsamiviinietikalla tai sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Varo läträämästä, mutta älä kuitenkaan pihistele, hapokkuus on tärkeää!
Kokoa salaatti. Itse suosin valmiiden annosten tekemistä, mutta myös laakea kulho tai vuoka (itse käytän usein lasista piirakkavuokaa) käy. Kokoa salaatti kerroksittain mielesi mukaan, säästä yrtit ja paahdettu pähkinärouhe viimeiseksi. Mitä näyttävämpi ja kauniimpi salaatti, sen parempi, mutta älä hermoile. On ihana kesäilta, eikä silloin salaatin ulkonäöllä ole niin väliä.
Varmista, että kaikilla on juomaa laseissaan, tarjoile salaatti ja nauti.
Resepti ja kuvat: Eino Nurmisto
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Tämän kylän homopoika -blogista.
6. Mökkiskagen alkupalana neljälle by Mieskin
Perinteinen skagen saa kivan potkun, kun siihen lisää mausteita. Tämä oiva vaihtoehto perinteisille kesäherkuille syntyy nopeasti ja helposti.
Skagen
- 200 g pakastekatkarapuja
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl ketsuppia
- ripaus chirazzaa
- 4 tippaa tabascoa
- valkopippuria pari kierrosta myllystä
- sitruunan mehua tiraus
- tillisilppua
- halutessa hiukan sipulisilppua
Lisäksi 2 syöntikypsää avokadoa
1. Sulata katkaravut pussissaan, avaa pussi kulmasta auki ja puristele kunnolla neste aukosta ulos, jotta katkaravut kuivuvat. Voit lisäksi kaataa ravut lautaselle ja taputtaa talouspaperilla loput nesteet pois.
2. Sekoita kulhossa muut skagenin ainekset keskenään ja lisää lopuksi katkaravut seokseen. Anna makujen tasottua hetki jääkaapissa, jos sellainen mökillä on. Maista ja lisää majoneesia, jos haluat löysemmän seoksen
3. Halkaise kypsät avokadot puolikkaiksi ja poista kivet. Viipaloi varovasti veitsellä avokadot kuoressaan ja kaavi ruokalusikalla reunoja pitkin irti. Levitä avocadon siivut ja skagenmössö syvälle lautaselle lomittain, purista loput sitruunanmehut ja muutama rouhaisu pippuria päälle. Koristele tillillä. Näyttävän annoksen saat, kun kokoat osat kerroksittain läpinäkyvään juomalasiin.
Vinkki: Avokadon sijasta voit tarjota skagenia myös keitettyjen uusien perunoiden kaverina vaihteluksi sillille. Salaatinlehden päällä skagen puolestaan toimii mainiona suupalana Gato Negro Rosén kanssa kesäiltaa istuskellessa.
Resepti ja kuvat: Juri Silvennoinen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Mieskin-blogista.
7. Kesäkattaus by Tiia Koivusalo
Kesäinen mansikkasalaatti
Salaatinlehtiä
Viinirypäleitä
Grillattu broileri
Öljyssä paahdettuja Cashew pähkinöitä
Mansikoita
Grillattua halloumia
Salaattikastike
Neitsytoliiviöljyä
Balsamicoa
Sitruunaa
Hunajaa
Suolaa
Mustapippuria
Tonnikalatuorejuustopasteijat
Purkki tonnikalaa oliiviöljyssä
Valkosipulia
Tuorejuustoa n. 125grammaa
Mustapippuria
Valuta tonnikalasta öljy
Sekoita täytteet keskenään ja lisää täyte lehtitaikinalevyihin
Paista n. 210 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea
Kesäiset croissantit
Croissantteja
Täytteeksi:
Valkohomejuustoa tuhti siivu
Mansikoita
Hunajaa
Jälkiruoka
Sitruunamarenkipiirakka
Kauramurotaikina pohjalle, joko valmiina kaupasta tai itse tehtynä
Paista kauramurotaikinaa 200 asteessa n. 15 minuuttia eli kunnes reunat alkavat muuttumaan kullankeltaisiksi
Tee sitruunakiisseli
Kaikki aineet keskenään kattilaan
2 isoa luomusitruunaa. Purista sitruunan mehu ja raasta mukaan kuoret, näin saat kiisselistä ihanan kirpeää.
4 kananmunan keltuaista
1 3/4 dl sokeria
3 1/2 dl vettä
4 rkl perunajauhoja
2 rkl voita
Sekoita vispilällä koko ajan, kunnes kiisseli on hyytynyt ja valmis. Kaada kiisseli uunissa kypsyneen kauramurotaikinan päälle.
Päälle marenki
5 kananmunan valkuaista
1 1/4 dl tomusokeria
Vaahdota kulhossa, kunnes marenki valmista. Marengin tiedät olevan valmis, kun käännät kulhon ylösalaisin ja marenki pysyy kiinni pohjassa.
Kuorruta piirakka marengilla ja käytä vielä uunissa 5 minuutin ajan. Ota uunista heti pois, kun marenkiin alkaa tulla vaaleanruskeita kohtia.
Parhaimmillaan nautittavaksi saman päivän aikana.
Resepti ja kuvat: Tiia Koivusalo
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Tiia Koivusalo -blogista.
8. Juustotarjotin by Modernisti Kodikas
Kokoa Gato Negro Rosén seuraan juustotarjotin:
Valitse 3-4 juustoa oman makusi mukaan.
Laita tarjolle esimerkiksi:
- pehmeän täyteläistä Maasdamia
- Välimeren Goudaa
- Maukasta Parmesania
Laita tarjolle lisäksi:
- viinirypäleitä
- suolakeksejä
- makeita leivonnaisia, esimerkiksi kuppikakkuja
Resepti ja kuvat: Kerttu Pylvänäinen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Modernisti Kodikas -blogista.
9. Punajuuri-roseeviinileipäset by Aniko Lehtinen
Noin 8-10 viipaletta ruisleipää tai saaristolaisleipää
Punajuuri & roseeviini-tahna
5 punajuurta
1 dl öljyä
½ dl creme fraichea
Kuivattua timjamia
½ dl Gato Negro Rosé -viiniä
Suolaa ja pippuria
100 g fetaa
Koristeeksi:
100 g fetaa
Tuoreita yrttejä
Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne sitten. Laita kulhoon kaikki tahnan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maista ja mausta. Laita viileään puoleksi tunniksi.
Sivele leivät tahnalla, murustele loppu fetajuusto päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa viileän Gato Negro Rosé -viinin kera.
Resepti ja kuvat: Aniko Lehtinen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Anikon Instagram-tililtä.
10. Vesimelonia ja paistettua halloumia sekä rosevinaigrette by Oi Mutsi Mutsi
Vesimelonia ja paistettua halloumia sekä rosevinaigrette
Rose vinaigrette:
0,5 dl Gato Negro Roséta
n. 1 rkl hunajaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
maun mukaan balsamicoa ja suolaa
Tee kastike sekoittamalla ainekset.
Leikkaa vesimeloni ja halloumi mieleisen kokoisiksi palasiksi. Paista halloumi molemmin puolin ja lisää halloumi ja vesimelonin viipaleet tarjoilulautaselle. Pirskottele päälle kastiketta ja koristele basilikalla. Tarjoile Anikon punajuurileipästen kanssa (ks. kohta 9).
Resepti ja kuvat: Elsa Heiko
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Oi Mutsi Mutsi -blogista.
11. Pannarit pikkelöidyllä raparperilla ja mascarponella by 52 Weeks of Deliciousness
Pannukakut:
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
50 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4,5 dl maitoa
öljyä paistamiseen
Sekoita ensin kuivat raaka-aineet ja sekoita sen jälkeen niihin vähitellen maito, kananmuna ja sulatettu voi.
Paista pannulla öljyllä kullanruskeiksi.
Pikkelöity raparperi
4 paksua vartta raparperiä
2 dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
Kiehauta etikka ja sokeri. Kuutioi raparperi ja raasta sitruunankuori. Laita raparperi ja sitruuna lämmönkestävään lasikulhoon, lisää päälle kuuma etikka-sokeriliemi. Sekoita ja annan jäähtyä.
Mascarpone
2 dl mascarponea
1 -2 tl vaniljasokeria (maun mukaan)
Sekoita mascarpone ja sokeri.
Kokoa annos: nosta paistetun pannukakun päälle ensin mascarpone ja sitten pikkelöidyt raparperit.
Resepti ja kuvat: Anne Pfitzner
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä 52 weeks of deliciousness -Instagram-tililtä.
12. Tapas-pöytä by Joonas Pesonen
Tämän tapaspöydän tarvikkeet voit ostaa valmiina ja vain laittaa tarjolle.
Focaccia
Hummus
Maustekurkku
Buffalo-mozzarella
Halloum
Valkosipulinkynsiä
Kukkakaali
Chorizo
Ilmakuivattu kinkku
Salami
Ilmakuivatettu kassler
Kasvispyörykät
Resepti ja kuvat: Joonas Pesonen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Joonas Pesosen -Instagram-tililtä.
13. Kasvisquesadillat by Sweet Food O'Mine
Herkulliset kasvisquesadillat valmistuvat helposti mukaan vaikkapa piknikille. Voit halutessasi kuullottaa täytteet valmiiksi jo aiemmin ja täyttää tortillat niillä juuri ennen paistoa. Quesadillat valmistuvat niin pannulla kuin grillissäkin parissa minuutissa.
Kasvisquesadillat
4:lle
8 kpl tortillaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
200 g herkkusieniä
n.100 g juustoraastetta
Paistoon
Öljyä
1. Kuutioi tai suikaloi paprikat ja sipulit.
2. Kuullota paprikat ja sipulit pehmeiksi.
3. Viipaloi herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja paista ne kauniin ruskeiksi.
4. Asettele neljä tortillaa pöydälle ja ripottele niiden pinnalle juustoraaste. Jaa paprika-sipulipaistos ja herkkusienet tasaisesti tortillojen päälle.
5. Nosta loput tortillat kansiksi.
6. Paista quesadillat pannulla (tai grillissä) keskilämmöllä tilkassa öljyä yksitellen noin 2 1/2 minuuttia/puoli niin, että juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Voit käyttää kääntämisessä apuna lautasta.
7. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi salsan ja guacamolen kera.
Resepti ja kuvat: Sari Spåra
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Sweet Food O'Mine -blogista.
14. Mökkilaiturijuhlat by Tuula's Life
KANA-TORTILLAKUPIT (24 kpl)
6 isoa vehnätortillaa
Täyte: broilerin fileesuikaleita (maustettuja tai maustamattomia)
2 rkl öljyä
1,5 rkl grillimaustetta
1 rkl sambal oelek grillitahnaa
1 rkl limetin mehua
3 rkl majoneesia
ruukku ruohosipulia
Lisäksi: ruukku jääsalaattia (tai ruukkusalaattia)
Lämmitä tortillat kostean voipaperin (leivinpaperin) alla mikrossa 30 sekuntia. Leikkaa ne neljään osaan. Aseta viipaleet muffinsivuokien pohjalle taitellen ne kupeiksi. Paista 175°:ssa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta kupit varovasti jäähtymään.
Täyte: Ruskista broilerinfileet pannulla öljyssä ja mausta ne. Hienonna puolet ruohosipulista ja sekoita majoneesin kanssa jäähtyneeseen broileriseokseen.
Leikkaa jääsalaatti ohuiksi suikaleiksi ja täytä tortillakupit salaatilla. Täällä lähikaupassamme ei ollut jääsalaattia, joten korvasin sen ruukkusalaatilla). Nostele päälle täytettä ja koristele ruohosipulilla.
*****
VUOHENJUUSTOPIIRAKKA
Pohja:
125 g margariinia
3/4 dl perunamuusijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä (jos ei ole, laita 1 1/2 dl vehnäjauhoja)
1 rkl vettä
Täyte:
3 kananmunaa
100 g Creme Fraiche
150 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
100 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
pieniä tomaatteja (varrellisia terttutomaatteja tai miniluumutomaatteja)
tuoreita yrttejä esim. persiljaa, basilikaa, ruohosipulia
Tee näin:
- Nypi pohja-ainekset, lopuksi vesi. Painele piirakkavuokaan.
- Riko 3 kananmunaa kulhoon ja sekoita
- Lisää joukkoon creme fraichea ja yrttitarhajuustoa
- Murustele joukkoon 150 g vuohen- tai fetajuustoa
- Silppua tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita.
- Pese tomaatit ja kuivaa ne.
- Kaada pohjan päälle täyte ja lisää tomaatit.
- Paista piirakkaa 175°:ssa noin 35-40 min. keskitasolla.
Resepti ja kuvat: Tuula Nurminen
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Tuula's Life -blogista.
15. Mansikka-halloumileivät by Minishow
Tarvitset:
ciabattaa
viikunahilloa
sinappia
halloumia
basilikaa
mansikoita
Tee näin:
Leikkaa tuore, pehmeä ciabatta siivuiksi. Paista pannulla kevyesti halloumi, jotta se saa ruskean pinnan. Aloita leivän kasaaminen sipaisemalla sinappia pintaan, levitä päälle lusikallinen viikunahilloa ja lisää paistetut halloumit. Lopuksi koristele mansikoilla ja basilikalla. Nauti Gato Negro Rosén kanssa!
Resepti ja kuvat: Melina Matikka
Katso lisää kesäisiä ideoita ja reseptejä Minishow -blogista.