Kookos tuo kesän

Malibu valmisjuomasekoitukset tölkissä
13.05.2019

Sitä mukaa kun kesä lähestyy, alkavat myös loma-aiheiset keskustelut yleistyä työpaikan kahvipöydässä. Yksi on lähdössä matkalle, toinen iloitsee suunnitelmien täydellisestä puuttumisesta. Omatkin ajatukset alkavat pyörimään laiskojen päivien ja valoisien öiden ympärillä. Kipristyksiä vatsanpohjassa. Hymyilyttää. Voi loma, olisitpa jo täällä!

Vielä hetki sitten reaktioni näihin keskusteluihin oli hieman eri, sillä yritin kuumeisesti tehdä päätöstä lomani ajankohdasta. Käytin tolkuttoman paljon aikaa miettien, mikä olisi optimaalisin valinta, jotta maksimoisin aurinkoisten päivien osumisen todennäköisyyden lomani ajalle. Googletin säätilastoja ja kuulostelin muiden taktiikoita. Analysoin, tuskastuin ja lykkäsin päätöstä jälleen seuraavaan päivään. Ahdisti.

Kunnes totesin, että jos tämä on ongelmieni taso, niin kai tässä ihan hyvin menee. Entä sitten, jos koko loman sataisi? Ensinnä, melko epätodennäköinen skenaario, ja toisekseen, mikäänhän ei estä nauttimasta kesästä myös sateella. Jälleen kerran pääsin muistuttamaan itseäni siitä, ettei onneaan kannata ripustaa asioihin, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Eikä varsinkaan Suomen kesäsäähän.

Ennen kaikkeahan kesä on myös mielentila. Yksinkertaisen ylistystä, kiireetöntä nautiskelua ja helppoa huolettomuutta. Tiedän, joskus tuota tunnetta on vaikea löytää, mutta kokemuksen perusteella parhain apu monen mielentilan etsimiseen ovat tuoksut ja maut, ja kesämielen tapauksessa yksi ehdoton apuri on kookos.

Malibun valmiscocktailit ruokakaupoista

Kookoksen täyteläisen pehmeä ja raikas maku on kesää tulvillaan. Malibu on kookoksen makuinen rommilikööri, josta saa taiottua hirvittävän hyviä kesädrinkkejä. Jos kuitenkin olet yhtä peukalo keskellä kämmentä drinkkien teossa, kuin minäkin, niin ei huolta! Kaupasta löytyy vaihtoehtoja kyllä meillekin. Malibun valmiissa juomasekoituksissa kookos saanut kaverikseen ananasta ja kolaa; Malibu Pineapple, Malibu Cola ja Malibu Piña Colada – siinä varsin makoisan kepeä kolmen kopla, joka varmasti tuo kesätunnelman mukanaan. Nämä ovat ihanan vaivattomia ja mukavan kokoisia, sillä reilu kaksi desiä täsmää hyvin määritelmään ”ei liian paljon, ei liian vähääkään”.

Cola ja Pineapple ovat kevyesti hiilihapotettuja, kun Piña Coladasta hapot on jätetty pois, minkä sijasta sen maku on kookoskermaisen pehmeä. Nämä hurmaavat niin saunajuomina, terassilla kuin jälkiruoan kanssakin. Yksi kesän lempijälkiruokiani on grillattua ananasta ja vesimelonia vaniljajäätelön kera, jos olet yhtään niin makean perään kuin minä, niin valitse tähän seuraksi kolmikosta Piña Colada ja avot!

Jos et löydä Malibun tölkkejä lähikauppasi hyllyltä, kysy henkilökunnalta tuotteita kaupan valikoimiin.

Paula Vanhanen

Teksti: Paula Vanhanen

Paula on ruokamatkailua rakastava kotileipuri. Hän innostuu yhtälailla uusista ruokalöydöistä, kuin vanhoista perinteisistä ruoka-aarteista ja viehättyy Malbec-viinien kosiskelevista aromeista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!