Lajinsa paras: cocktailbaarimestari Timo Siitonen

cocktailbaarimestari Timo Siitonen
25.04.2018

Kuka sinä olet?

Olen Timo Siitonen, 39-vuotias baarimestari, cocktailintoilija, makuexpertti ja ravintolayrittäjä Helsingistä. Asun tällä hetkellä Espoossa yhdessä avovaimoni kanssa. Työskentelen tällä hetkellä omassa A21 Helsinki Oy yrityksessä tehden erilaisia luovia makuprojekteja, cocktailkoulutuksia sekä ravistelen cocktaileja A21 baarin takana. Harrastan salilla käyntiä ja käyn mahdollisuuksien mukaan oopperassa nauttimassa korkeakulttuurista.

Mikä on lajisi, missä olet paras?

Minä olen paras cocktailbaarimestari ja kouluttaja. Olen tehnyt cocktailien kanssa töitä jo 18 vuotta ja viimeiset reilu 10 vuotta oman A21 baarin takana kehittämässä suomalaista juoma- ja cocktailkulttuuria.

Mitä sivulta vaati tulla lajisi parhaaksi?

Tullakseen parhaaksi cocktailalalla on vaatinut minulta lukemattomia vietettyjä tunteja cocktailbaareissa, niin tiskin takana kuin asiakkaanakin. Rakastuin cocktailkulttuuriin jo Lontoossa asuessani vuonna 1999 ja se on säilynyt edelleen yhtenä elämäni intohimoista. Tärkeimpiä asioita matkallani tähän asti on ollut tutustua ja saada tehdä töitä mahtavien huippupersoonien kanssa ympäri maailmaa.

Mitä vinkkejä antaisit muille, jotka pyrkivät lajinsa parhaiksi?

Sinulla tulee olla oikea asenne sekä rehellinen mielenkiinto väkeviä alkoholeja ja cocktailkulttuuria kohtaan. Sinun tulee hakeutua oikeisiin paikkoihin töihin, joissa pääset oppimaan itseäsi taitavammilta ja kokeneemmilta henkilöiltä mahdollisimman paljon. Ennen kaikkea sinun tulee olla nöyrä sekä opiskella ja seurata alaa jatkuvasti omatoimisesti. Saavutettuasi tietyn taitotason on aika kokeilla omia siipiään oman tyylin saavuttamiseksi ja jakaa tietotaitoa eteenpäin tulevalle sukupolvelle.

Miten juhlistat elämäsi tähtihetkiä?

Syömällä ja juomalla hyvin. Cocktailit kuuluvat minulle eritoten olennaisena osana juhlaan kuin juhlaan. Palkitsen myös itseni usein juomalla Gin Martinin hyvin tehdystä työstä, arkielämän tähtihetkistä.

G.H. Mumm Cordon Rouge

G.H. MUMM - yksi maailman parhaista

G.H.Mumm- samppanjatalon historia ulottuu vuoteen 1827. Samppanjapulloja koristava punainen poikkiraita cordon rouge on lainattu Ranskan kunnialegioonalta ja se on merkkinä talon intohimosta ja halusta panostaa laatuun. #DareWinCelebrate- slogan kiteyttää tämän samppanjatalon filosofian, joka kannustaa ylittämään rohkeasti itsensä, rikkomaan rajoja ja tietysti juhlistamaan voittoa lasillisella yhtä maailman parhaista samppanjoista! ​

Viimeisimpänä huippusaavutuksena G.H. Mumm Cordon Rouge Brut voitti kultaa magnum-pullojen sarjassa arvostetussa Champagne & Sparking Wine World Championships 2016 (CSWWC) -kilpailussa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!