Lajinsa paras: Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner
01.11.2018

Kuka sinä olet?

Olen Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner. Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Helsingissä Malmilla, joka on ihanan vehreää seutua, vaikka usein ajatellaankin, että Malmi on jotenkin kolkko paikka. Ravintola-alan opinnot suoritin Perho Liiketalousopistossa. Nykyään asun Munkkivuoressa vaimoni ja 5-vuotiaan tyttäreni kanssa. Lokakuun lopulla avasin Helsingin keskustaan ravintola Nuden, jossa toimin keittiömestarina ja toisena ravintoloitsijana. Vapaa-ajalla seuraan jalkapalloa - olen Liverpoolin intohimoinen kannattaja.

Missä olet lajisi paras?

Voitin Vuoden Kokki 2018 -kilpailun maaliskuussa 2018 ja ehkä juuri sillä hetkellä voidaan ajatella, että olin paras kilpailun finalisteista. Huippuammattilaisena pysyminen vaatii kuitenkin jatkuvaa kehittymistä ja alan seuraamista monipuolisesti niin juoma- kuin ruokakulttuurinkin osalta. Uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus sekä uskallus heittäytyä uusiin tilanteisiin on tärkeää. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuin ensimmäistä kertaa ja onnistuin hienosti. Myös tämän hetkinen iso projektini eli oman ravintolan perustaminen on osa omaa kasvuani ja kehittymistäni eteenpäin ammattilaisena.

Mitä sivulta vaati tulla lajisi parhaaksi?

Olen tehnyt pitkään töitä ravintola-alalla, mutta olen ollut kiinnostunut kaikesta alaan liittyvästä muutenkin, kuin vain työni kautta. Jo pienestä pitäen olin kiinnostunut ruoasta, ravintoloista ja koko alasta. Lopulta kiinnostus johti nykyiseen ammatinvalintaani. Luultavasti seuraisin alan kehitystä edelleen, vaikka en työskentelisikään keittiömestarina.

Mitä vinkkejä antaisit muille, jotka pyrkivät lajinsa parhaiksi?

Ei kannata kiirehtiä liikaa oman urakehityksensä kanssa, vaan keskittyä työhön ja kehittää osaamistaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti. Kannattaa olla utelias ja kokeilunhaluinen, eikä pelätä uusia haasteita, vaan ottaa niistä kaikki mahdollinen oppi irti. Jotta voi olla alan ammattilainen ja hetkittäin lajinsa paras, niin ammattitaidon saavuttaminen vaatii, että olet aidosti kiinnostunut siitä mitä teet.

On vaikeaa oppia ja kehittyä, jos tekemisen kokee pakolliseksi. Lajin kuin lajin perusasiat kannattaa opetella hyvin, jotta syntyy vahva pohja tekemiselle. Kokin ammatti on käsityötä, joka vaatii jatkuvia toistoja ja rutiinin hallitsemista. Kun rutiinit ja perusosaaminen on vahvaa ja löytyy mielenkiintoa ja uskoa omaan tekemiseen, pystyy tekemistä muovaamaan aivan uudelle tasolle.

Miten juhlistat elämäsi tähtihetkiä?

Viihdyn isoa joukkoa paremmin perheeni ja läheisten kanssa, joten elämän tähtihetkistä tulee nautittua heidän kanssaan, luonnollisesti hyvästä ruoasta ja laadukkaista juomista nauttien.

G.H. Mumm Cordon Rouge

G.H. MUMM - yksi maailman parhaista

G.H.Mumm- samppanjatalon historia ulottuu vuoteen 1827. Samppanjapulloja koristava punainen poikkiraita cordon rouge on lainattu Ranskan kunnialegioonalta ja se on merkkinä talon intohimosta ja halusta panostaa laatuun. #DareWinCelebrate- slogan kiteyttää tämän samppanjatalon filosofian, joka kannustaa ylittämään rohkeasti itsensä, rikkomaan rajoja ja tietysti juhlistamaan voittoa lasillisella yhtä maailman parhaista samppanjoista! ​

Viimeisimpänä huippusaavutuksena G.H. Mumm Cordon Rouge Brut voitti kultaa magnum-pullojen sarjassa arvostetussa Champagne & Sparking Wine World Championships 2016 (CSWWC) -kilpailussa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!