Malibu Fizzy Pink Lemonade - trendikäs pinkki uutuus

Vaaleanpunaisen voittokulkua ei viime vuosien aikana ole voinut olla huomaamatta. Puuterin punaisia vaatteita, hattaran hempeitä hiuksia ja vaahtokarkin sävyisiä seiniä. Väri, joka aikoinaan yhdistettiin melko yksiulotteisesti lähinnä romanttiseen naisellisuuteen, on tätä nykyä merkitykseltään paljon moniulotteisempi. Se on tavallinen näky niin miesten muodissa kuin kodinsisustuksessakin. Herkkyyden lisäksi se ilmaiseekin nykyään myös itsevarmuutta, pelottomuutta ja vahvuutta. Kun vielä muutama viikko sitten huomasin tallinnalaisen trendiravintolan (jonka sisustuksessa oli myös hyödynnetty vaaleanpunaista) juomalistalta lauseparin: “Don’t know what to drink? Choose pink!”, en voinut kuin hymyillä. Kyllä vain, pinkki on kaikkialla.

Pinkit juomat eivät tokikaan ole uusi asia juomien maailmassa, onhan Cosmopolitankin maistunut meille jo vuosikymmenten ajan, mutta suosiotaan ne ovat kuitenkin viime vuosina kasvattaneet huimalla vauhdilla, ollen tällä hetkellä juomatrendien huipulla. Yhtenä moottorina tähän kehitykseen on varmasti toiminut nykyisin vahvasti visuaalinen kulttuurimme. Ja eihän sitä voi kieltää, eri vaaleanpunaisen sävyissä kimaltelevat juomat ovat kauniita ja samalla täydellisiä kuvattavia. Rosé-viini oli ensimmäisiä, joka pääsi nauttimaan värinsä tuomasta edusta somemaailman aikakaudella. Sen maine on viimeisen kymmenen vuoden aikana muuttunut väheksytystä, huonon makuisesta ja kuluttajien hyljeksimästä vakavasti otettavaksi, tyylikkääksi juomavaihtoehdoksi. Samalla sen suosion vanavedessä niin kuohuviini, gini kuin vodkakin ovat monella eri brändeillä saaneet osakseen pinkin säväyksen. Toiset näistä saavat värinsä tuotteessa käytettävistä ainesosista, kuten mansikoista tai raparperista, kun toisissa väri on lisätty tuomaan juomaan visuaalista näyttävyyttä.

Malibu Fizzy Pink Lemonade - trendikäs pinkki uutuus

Vaikka pinkin värin rooli kulttuurissamme on muuttunut, niin juomakontekstissa se edelleen assosioituu helposti esanssisisiin sokeripläjäyksiin. Niihin juomiin, joita tekee mieli ulkonäkönsä vuoksi maistaa, mutta muutaman siemauksen jälkeen tuntuu, että päivän sokeriannos on tullut täyteen. Näin sen ei kuitenkaan tarvitsisi olla, sillä juomamaailmassa on myös yksilöitä, joilla on vaaleanpunaisen värinsä lisäksi toinenkin miellyttävä ominaisuus; virkistävä ja aito maku. Yksi tähän trendiin täydellisesti osuvista juomista on Malibun Fizzy Pink Lemonade juomasekoitus, jossa kookoksinen makeus on saanut parikseen amerikkalaisten kesäjuomasuosikin, sitruksisen pinkin limonadin, minkä lisäksi juoma on kevyesti hiilihapotettu. Tämä sopii niin grillijuhliin, rannalle kuin illanistujaisiinkin. Vaikka kiireisin juo tämän suoraa tölkistä, niin suosittelen silti malttamaan hetken ja kaatamaan juoman lasin, jotta pääset ihastelemaan haalean pinkkiä väriä. Kun vielä lisäät sitruunaviipaleen lasin reunaan sekä muutaman muun koristeen kaveriksi, on kädessäsi hurmaava, ja ennen kaikkea helppo kesädrinkki, joka ei ole liian makea, eikä liian kirpeä, vaan juuri sopivan virkistävä.

Malibu Fizzy Pink Lemonade
Englanti
• 25 cl • 2,98 € • 5 %

Malibu Fizzy Pink Lemonade

Teksti ja kuvat: Paula Vanhanen

Paula on ruokamatkailua rakastava kotileipuri. Hän innostuu yhtälailla uusista ruokalöydöistä, kuin vanhoista perinteisistä ruoka-aarteista ja viehättyy Malbec-viinien kosiskelevista aromeista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi