Mustikkainen jälkiruoka- ja kuohuviinivinkki itsenäisyyspäivään

Itsenäisyyspäivä on ehdottomasti yksi loppuvuoden suosikkipyhistäni. Se tuo mukavan tauon sekä juhlan tunnun kiireisen arjen keskelle. Tänäkin vuonna kokoontunemme tuttuun tapaan perheen kesken nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta. Edellisvuoden itsenäisyyspäiväpostauksessa keskityin suolaisiin herkkuihin, mutta nyt halusin vaihtelun vuoksi ehdottomasti valmistaa jotain erityisen herkullista jälkkäripuolelta.

Sain inspiraation reseptiin kotimaisesta, Turussa valmistettavasta Valkia 100 -kuohuviinistä. Se on puolikuiva, sopivan hapokas mustikkainen juoma, jonka valmistuksessa käytetään ainoastaan kotimaisia marjoja, valkoherukkaa sekä mustikkaa. Sen maussa voi aistia myös aavistuksen sitrusta. Kuohari sopii erinomaisesti mm. skoolailuun, seurustelujuomaksi sekä erilaisten makeiden kaveriksi. Näyttävä sinivalkoinen pullo on kaunis tuliainen itsenäisyyspäivän juhlapöytään ja ilahduttaa saajaansa varmasti. Tämä suomalainen herkku on hinnaltaan myös varsin järkevä, puteli kustantaa Alkon hyllyssä alle 12 euroa!

Tein kyseisen juoman jälkiruokapariksi yksinkertaisen, mutta sitäkin maistuvamman mustikkajäätelön, jossa maistuu ihana kardemumma. Jätski onnistuu jokaiselta kotikokilta, ja se maistuu sellaisenaan, rennosti töttöröstä nautittuna tai vaikkapa juhlavammankin leivonnaisen komponenttina.





Mustikka-kardemummajäätelö

Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
1 tlk (400 g) kondensoitua makeutettua maitoa
200 g mustikoita
1 rkl hienonnettua kardemummaa

Koristeluun:
mustikoita
muutama tuore rosmariinin oksa
mantelirouhetta

Juomasuositus:
Valkia 100 -kuohuviini

Valmistusohje:
Aloita jäätelömassan teko vatkaamalla kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, mustikat sekä kardemumma. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se n. 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Anna jäätelömassan tekeytyä pakkasessa yön yli. Koristele jäätelö ennen tarjoilua mustikoiden, mantelirouheen sekä muutaman tuoreen rosmariinin oksan kera. Voit halutessasi kumota jäätelön myös tarjoiluastialle ja tarjoilla sen kuten jäädykkeen.

Tarjoile jäätelö Valkia 100 -kuohuviinin kera.


Hyvää itsenäisyyspäivää,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi