Parsarisottoa ja uutuusroseeta, oi ihana arki!

Arjessa sitä kaipaa toisinaan pientä hemmottelua ja piristystä kaiken kiireen keskellä. Hyvä ruoka ja lasillinen kuplivaa tuo arkeen ihanaa ylellisyyttä, joka saa hyvälle mielelle. Sen jälkeen voi istahtaa vaikkapa hetkeksi sohvalle nauttimaan ja hengähtää.

Näin keväällä kauppoihin saapuu vihreät tuoreet parsat, joista teen aina ihan ensimmäisenä parsarisottoa. Täyteläisen pirteä parsarisotto on helppo valmistaa ja se vie aikaa vain reilu puolituntia. Risotto maistuu sellaisenaan tai sitä voi tarjota myös rapean pekonin kera. Parsarisotto on täydellistä arjen sielunruokaa, joka maistuu varmasti ystävällekin ja kun siihen vielä lisätään lasillinen roseeta, oi ihana arki!

Keväinen parsarisotto saa seurakseen kauniin vaaleanpunaisen espanjalaisen uutuuden, Hola! Rosé Cava Secon, joka sopii risoton makupariksi hyvin. Pullon pieni koko, 37,5 cl on omiaan arjen hemmotteluhetkiin, koska pullosta saa juuri muutaman lasillisen.

Tyylikäs uutuuskuohuviini 37,5 cl pullossa: Hola! Rosé Cava Seco

Hola! Rosé Cava Seco on puolikuiva ja keskihapokas rosé, joka pitää sisällään metsämansikan ja kypsän vadelmaista makua sekä hentoa kirsikkamaisuutta. Hola! Rosé Cava Seco sopii hyvin tapasten, kala-ja kasvisruokien kanssa. Itämaisella ruoalle, jälkiruokien, marjojen ja hedelmien kaveriksi. Seurustelujuomaksi ja kokonsa sekä makunsa ansiosta Hola! sopii hyvin myös esimerkiksi kevätpiknikille.

Hola! Rosé Cava Seco
Hinta Alkossa: 8,56 € / 37,5 cl

Tyylikäs roseekuohuviini ja parsarisotto

Parsarisottoa pekonilla

Kahdelle

20 g voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl risottoriisiä
4 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl parmesaani raastetta
1/2 tl kurkumaa
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 paistettua pekonin siivua

  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Kiehauta 5 dl vettä, lisää parsat ja keitä noin 5 minuuttia.
  2. Nosta parsat kattilasta, anna jäähtyä ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  3. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio ja sekoita. Siirrä neste sivuun odottamaan.
  4. Sulata voi kattilaan, lisää joukkoon risottoriisi ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia.
  5. Kaada kasvislientä pienissä erissä kattilaan, välillä sekoittaen.
  6. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt kokonaan riisiin.
  7. Lisää viimeisessä erässä viini, kurkuma ja timjami. Jatka risoton kypsentämistä, välillä sekoittaen.
  8. Raasta parmesaani. Nosta kattila levyltä. Sekoita juusto ja parsat sekaan.
  9. Murustele rapeaksi paistettu pekoni annoksen päälle ja koristele tuoreella timjamilla.

Peggyn Pieni Punainen Keittiö

Teksti ja kuvat: Peggy Thomas

Hyvä ruoka sekä juoma tuo arjen keskelle paljon iloa. Viikolla keittiössäni valmistuu helppoja mutkattomia ruokia sesongin raaka-aineista inspiroituen. Viikonloppuisin taas heittäydyn usein juhlatuulelle, koska rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ruokapöydässäni on aina tilaa vielä yhdelle....

Lue lisää Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi