Rapupöydän viinitärpit Castillo de Molinalta

Ravuille sopiva viini - Castillo de Molina Sauvignon Blanc
17.07.2019

Kauan odotettu rapukausi on taas pian käsillä. Viime vuonna rapuja nousi kohtuullisesti, ja tänäkin vuonna odotukseni ovat korkealla. Edellisvuoden tapaan otimme varaslähdön ravustukseen Pohjois-Norjassa Barentsinmerellä kuningasrapuja jahdaten. Vuoden ensimmäisiä rapujuhlia vietettiin jo vapunpäivänä, kun katoin pöytään viime vuoden viimeiset ravut pakkasesta. Pakastan aina osan pyytämistäni ravuista keittoliemessään, kikka joka pitää ravut pakkasessa hyvänä pidemmänkin aikaa.

Olen viime vuosina hieman keventänyt rapujuhlien järjestämistä tarjoiluiden osalta. Varsinaisen alku- ja pääruoan sijaan katan pöytään yhtä aikaa alkusuolaiset sekä ravut paahtoleipien, voin, smetanan, sipulin, tillin ja sitruunan kera.

Rapujuhlien ruokatarjoilut

Tällä kertaa alkupalana toimi ihanan mehevä korvasienipiirakka. Jälkiruokana tarjoilin raikasta, kesään sopivaa possettia, eli sitruunavanukasta, jonka voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä iltana. Edellisen vuoden raputeemaisesta postauksesta voit käydä katsomassa lisää vinkkejä rapujuhlien alkupalapöytään. Ohjeet rapujen keittämiseen voit puolestaan kurkata täältä.

Ravuille sopiva viini - Castillo de Molina Sauvignon Blanc

Mikä viini ravuille?

Tänä kautena suosittelen lämpimästi rapujen kaveriksi kahta erinomaista palkitun viinitalon herkkua: Castillo de Molina Brut Cuvée -kuohuviiniä sekä Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc -valkoviiniä. Tuo kuohuva on kolmen rypäleen odotettu pirteä ja hedelmäinen uutuus, joka tuli Alkon valikoimaan vuodenvaihteessa. Se on nappivalinta rapupöydän alkumaljaksi, toki myös läpi koko illan nautittavaksi. Se on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen ja viheromenainen tyylikäs kupliva, jolla kelpaa kippistellä saksiniekoille. Tämä on myös oiva vieminen rapujuhlien järjestäjille.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc on ihastuttava, ryhdikäs kuiva valkkari, jonka tuoksussa on tuttua mustaherukkaa, mutta myös nokkosta, koiranputkea sekä seljaa. Se on maultaan ihanan tasapainoinen ja hapokas paletti rapujen kaveriksi. Kyseinen kaunotar on valittu vuoden viiniksi vuonna 2016, ja sen uusi vuosikerta on saatavilla myös kolmen litran hanapakkauksessa, mikä on erinomainen vaihtoehto etenkin suurempia rapujuhlia järkkäävälle.

Herkullista rapukautta toivottaen,

-Heidi

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!