Herkullisia tapaksia ja punaviiniä

Ei kauaakaan, kun kevät on täällä ja sen myötä myös lämmittävä auringonpaiste. Keväästä on vain hetki terassikeleihin ja paljon odotettuun grillikauteen. Lämpimämpiä kelejä odotellessa voi onneksi tulevaa kevättä fiilistellä hyvän ruoan ja juoman pyörteissä. Herkulliset tapakset ja punaviini on lyömätön yhdistelmä. Pienet käsin syötävät suupalat ja lasillinen viiniä saa hyvälle mielelle ja ajatukset hymähtelemään, ihan joka kerta. Valitsen tapaspöytään yleensä paahdettuja bruschetta-leipiä, chorizo-makkaraa, kanaa, oliiveja, manchego-juustoa, mansikoita ja pähkinöitä. Tällä kertaa perinteisten tapasmakujen lisäksi pöytään katetaan myös parmankinkku-bruschettaa sekä chorizo-kanapyttistä.

Tapasten kanssa suositaan usein sherrya, kuohuvaa ja punaviiniä. Oma valintani tapasten kanssa oli keskitäyteläinen, pehmeä ja marjaisa punaviiniuutuus Gato Negro 9 Lives Reserve Apasionado, joka täydentää hienosti tapasten makua. Pidimme todella paljon viinin mausta, sen pehmeyden ja kevyen makeutensa vuoksi. Viini on omiaan myös tulevaa grillikautta ajatellen.

Gato Negro 9 Lives Reserve Apasionado

Chileläinen Gato Negro 9 Lives Reserve Apasionado on Gato Negro 9 Lives Reserve -perheen uutuus. Apasionado on ns. Appassimento-tyylinen eli keskitäyteläisen pehmeän, hedelmäinen ja marjaisa punaviini, jossa voi aistia vaniljan ja kevyen kaakaoisen maun. Gato Negro 9 Lives Reserve Apassionado sopii erinomaisesti tapasten, grilliruoan, kanan ja kalkkunan sekä porsaanlihan kanssa. Viinissä on sokeria 10 g/l, joten se ilahduttaa taatusti myös hieman makeamman punaviinin ystäviä.

Gato Negro 9 Lives Reserve Apasionado
Hinta Alkossa: 10,68 € / 75 cl

Rennot illanistujaiset menu ja viini

Parmankinkku-bruschetta

4:lle

8 ohutta vaaleaa leipäsiivua
4 parmankinkkusiivua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl basilikan lehtiä
1 rkl balsamicoa
sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

1. Leikkaa huuhdellut tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
2. Sekoita tomaatit, basilika, balsamico ja 1 rkl oliiviöljyä keskenään.
3. Sivele 1 rkl oliiviöljyä leipäviipaleiden päälle ja paahda uunissa 225 °c asteessa muutama minuutti.
4. Nosta leivät uunista ja hiero kuorittua valkosipulia leivän pintaan. Puolita Parmankinkun siivut.
5. Annostele leipiin kinkun siivut ja täytteet. Ripottele päälle sormisuolaa sekä mustapippuria.
6. Koristele leivät basilikan lehdillä.

Chorizo-kanapyttis

4 keitettyä perunaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 350 g broilerin rintafilettä paloina
200 g chorizoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl savupaprikaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1/2 ruukkua persiljaa

1. Kuutio perunat pieneksi ja viipaloi chorizo. Paista perunat pannulla oliiviöljyssä
2. Siirrä perunat pannulta kulhoon. Paista chorizo makkaraan rapea pinta ja siirrä ne kulhoon.
3. Kypsennä broilerpalat chorizosta tulleessa rasvassa. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa.
4. Raasta sekaan kuorittu valkosipuli. Lisää mausteet ja persilja. Sekoita kevyesti ja kaada pannulle.
5. Anna pyttiksen saada uudelleen lämpöä ja siirrä sen jälkeen tarjoiluastiaan.

Illanistujaiset tarjoilu

Peggyn Pieni Punainen Keittiö

Teksti ja kuvat: Peggy Thomas

Hyvä ruoka sekä juoma tuo arjen keskelle paljon iloa. Viikolla keittiössäni valmistuu helppoja mutkattomia ruokia sesongin raaka-aineista inspiroituen. Viikonloppuisin taas heittäydyn usein juhlatuulelle, koska rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ruokapöydässäni on aina tilaa vielä yhdelle....

Lue lisää Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi